prooptiki@msn.com

Μέσω ΕΣΠΑ ζητα λύση για το νερό ο Τάσος Τόκας

Την εκμετάλλευση του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» ζητά ο επικεφαλης της ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόσκας με επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας και κοινοποίηση στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ Κο Πάλλη .Στόχος όπως αναφέρει η διασφάλιση χρηματοδότησης μέσω του νέου ΕΣΠΑ για την εφαρμογή συστημάτων αφαλάτωσης θαλασσινού/υφάλμυρου νερού. Συγκεκριμένα ο Κος Τόσκας αναφέρει: Κύριε Δήμαρχε Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος
Ανάπτυξη») οι προσκλήσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο   του  ΕΣΠΑ 2014-2020.Η ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ε.Π. ΕΤΠΑ & ΤΣ με πρόσκληση (κωδ. 14.30.23.1) την οποία υπογράφει η Ειδική Γραμματέας Ευγενία Φωτονιάτα, καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους όπως τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας Νο 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, σε πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ταμείο συνοχής. με τίτλο:
«ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ Ή ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΗΣΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ»
Στο πλαίσιο της ως άνω δράσης   οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα πρέπει να αφορούν σε εμπροσθοβαρή νέα έργα δηλαδή έργα ώριμα προς υλοποίηση παραγωγής πόσιμου νερού με αφαλάτωση θαλασσινού/υφάλμυρου νερού σε περιοχές με ειδικές τοπικές και κλιματικές συνθήκες και σε νησιά-τουριστικούς πόλους στα οποία η υδροδότηση με μεταφορά πόσιμου νερού έχει υψηλό κόστος.Κύριε Δήμαρχε,Όπως γνωρίζετε το πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού είναι πολύ μεγάλο στην  περιοχή μας και   χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Αυτή η κακή ποιότητα του νερού στο μεγαλύτερο δίκτυο του Δήμου, ήρθε ως αποτέλεσμα της υπεράντλησης των υπογείων υδάτων και της μη ύπαρξης ουσιαστικής πολιτικής για τη διάθεσή τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια να ανεβαίνει το κόστος διαβίωσης του καταναλωτή, αφού μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται περισσότερα από 500,00€ το χρόνο για πόσιμο νερό,Λόγω του ότι η ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η 30-6-2016, πρέπει ο Δήμος Ερμιονίδας ή η ΔΕΥΑΕΡ να κάνουν ότι είναι δυνατό για να μην χαθεί μία ακόμη ευκαιρία και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να δοθεί το «πράσινο φώς» για την ένταξη σε αυτό.
Στην προσπάθεια να κλείσουμε την πόρτα στα προβλήματα του παρελθόντος η ΝΕΔΥΠΕΡ συστρατεύει τις δυνάμεις της, αφού από την ίδρυση της παράταξής μας κάναμε λόγο πως για την επίλυσή τους πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.
Οφείλουμε λοιπόν να θέσουμε τις βάσεις προκειμένου η ανάπτυξη να γίνει πράξη στον τόπο μας και οι πολίτες να απολαμβάνουν επιτέλους το αγαθό που λέγεται πόσιμο νερό.Τάσος Τόκας Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εγκαίνια στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών- Παρόντες οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους Μυκηνών

Παρόντες οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους Μυκηνών στα εγκαίνια της έκθεσης των ενεπίγραφων πινάκων του Άργους, στο επιγραφικό Μουσείο Αθηνών παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές και μέλη της Εθνικής του 2004 τη Δευτέρα στο ΔΑΚ Άργους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανδριανός σε Αεροδρόμιο, Χούνη, Σταθέικα, Σχινοχώρι συζήτησε με παραγωγούς βερίκοκων τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με μέλη αγροτικών συνεταιρισμών και παραγωγούς βερίκοκων στις περιοχές Αεροδρόμιο, Χούνη, Σταθέικα και Σχινοχώρι και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νίκας: «Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου στα Δερβενάκια»

Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου στα Δερβενάκια δήλωσε στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας -όπου υπέγραψε συμβάσεις έργων- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επίδαυρος: Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία της Κ.Ε.Δ.ΕΠ.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Επιδαύρου από τα μουσικά τμήματα. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κ.Ε.Δ.Επ. αναφέρονται τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »