Κικίλιας: Πότε θα δούμε αν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα

Σχολιάζοντας την έως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης –δηλαδή η νόσος επεκτείνεται, ωστόσο αυτό γίνεται με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα
νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.
Στις 15 Απριλίου θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που ληφθεί για τον κορωνοϊό –από το κλείσιμο των σχολείων ως την απαγόρευση κυκλοφορίας- έχουν αποδώσει, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
«Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου και της οικογένειά του» τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι «πάρα πολύ κρίσιμος» μήνας και δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση.
«Είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας» τόνισε ο κ. Κικίλιας, και συμπλήρωσε: «Να μην χαλαρώσει κανείς».
Παραγγελία 600 αναπνευστήρων
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως πλέον έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία. Μάλιστα, αρκετά μεγάλο ποσοστό έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία.
Αναφορικά με τις ΜΕΘ, ο κ. Κικίλας τόνισε πως μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα υπάρχουν πλέον 870 κλίνες «και συνεχίζουμε».
Αποκάλυψε δε, και την παραγγελία 600 αναπνευστήρων.
Ο υπουργός Υγείας επαίνεσε, παράλληλα, το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, κάνοντας λόγο για «σύγχρονους ήρωες».
Για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, σχολίασε πως η μόνη του έννοια είναι οι άνθρωποι που πρέπει να νοσηλευθούν και πως προσυπογράφει τους ανθρώπους που στηρίζουν τη χώρα σε αυτή την συγκυρία ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης.
«Φρονώ ότι και στην αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές λογικής που αντιλαμβάνονται την εθνική προσπάθεια», είπε ο κ. Κικίλιας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ναυπλιέων: Τα πραγματικά στοιχεία για τη στήριξη του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Με αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδας, ο Δήμος Ναυπλιέων θεωρεί αναγκαίο, προς ενημέρωση των πολιτών, να αποσαφηνίσει τα πραγματικά στοιχεία σχετικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Όλα τα είχε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Εκτός από το πιο σημαντικό: τη διαφάνεια

Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων είχε απ’ όλα. Θέματα, εισηγήσεις, αριθμούς, αποφάσεις και πολιτική αντιπαράθεση. Είχε όμως ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που δεν μπορεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Δημοτική Αρχή Ορφανού σε ελεύθερη πτώση-Ο πανικός τους δεν κρύβεται…

Η κατηφόρα της δημοτικής αρχής Ορφανού δεν έχει τέλος. Τα εσωτερικά της προβλήματα είναι πλέον ανεξέλεγκτα, η διαχειριστική της ανεπάρκεια αποδεικνύεται καθημερινά και η εικόνα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »