prooptiki@msn.com

Δημήτρης Κρανιάς: Μπορούμε την ανατροπή αν…


Είναι μία από τις καλύτερες συνεντεύξεις πολιτικών τα τελευταία χρόνια αφού μέσα από τις απαντήσεις που δίνονται από τον Δημήτρη Κρανιά αναδεικνύεται το νέο πνεύμα αντίληψης της πολιτικής και η ποιότητα του ανθρώπου-πολιτικού. Καταγράφει με ευκρίνεια την προεκλογική περίοδο και απαντά στο ερώτημα των Νεοδημοκρατών για τις δυνατότητες ανατροπής που έχει πλέον η Νέα Δημοκρατία. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και αναφέρονται τα εξής
Ο οδοντίατρος από την Αργολίδα, πατέρας τριών παιδιών, ορκίστηκε βουλευτής για μία μέρα. Είναι ο Δημήτριος Κρανιάς, που αντικατέστησε τον Γ. Μανώλη, μετά την παραίτησή του. Τη μεθεπομένη έκλεισε η Βουλή. Ανάμεσα στα ραντεβού των ασθενών του, διάβαζε μια παλιά έκδοση. Το βιβλίο του Νίκου Θέμελη «Οι αλήθειες των άλλων». Δηλώνοντας ότι «δεν ακολουθώ τη μόδα» αναζητούσε την «ειλικρίνεια του Καραμανλή» ως απάντηση για την ανεργία και την οικονομική κρίση.
Ο ίδιος λέει ότι «νιώθω βουλευτής Αργολίδας από την επομένη των προηγούμενων εκλογών», αφού τον τίμησαν με την ψήφο τους 8.000 πολίτες. «Η ορκωμοσία είναι τιμητική εμπειρία για όποιον διεκδικεί το βουλευτικό αξίωμα. Μετά τις εκλογές θα είμαι και πάλι βουλευτής. Αλλά θα συνεχίσω να ασκώ το επάγγελμά μου».
Περιμένατε να ορκιστείτε;
«Δεν με απασχόλησε ποτέ. Η πολιτική αποτελεί ένα μέρος της ζωής μου. Από τα φοιτητικά μου χρόνια είχα εμπλακεί στην πολιτική. Κι έτυχε να ορκιστώ πρίν κλείσει η Βουλή».
Αυτή η μέρα επηρέασε τη ζωή σας;
«Η ζωή μου είναι ισορροπημένη εδώ και αρκετά χρόνια. Το γεγονός δεν με επηρέασε, ούτε τη διάθεση ούτε τις επιλογές μου. Αποτελεί μια προωθητική κίνηση για την επανεκλογή μου. Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου. Επιπλέον, τώρα θα καταβάλω μεγαλύτερη προσπάθεια».
Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. δεν είναι αισιόδοξοι για την επανεκλογή τους.
«Προσωπικά, βασίζομαι στην προσπάθειά μου. Γενικότερα, υπάρχει ένα κυβερνητικό έργο που μπορεί να προβληθεί. Αν ενισχύσουμε παράλληλα το δίλημμα επιλογής μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου, θα πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις. Στόχος μας, βέβαια, είναι η νίκη».
Ανατρέπονται σ’ έναν μήνα οι δημοσκοπικές ενδείξεις;
«Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις δικές μας στοχευμένες προσπάθειες. Αν καταφέρουμε να θυμήσουμε στους πολίτες το κυβερνητικό έργο».
Αν μείνω άνεργη, τι θα κάνετε μετά την επανεκλογή σας;
«Κανείς δεν βρίσκει κάτι να πεί σ’ έναν άνθρωπο που χάνει τη δουλειά του. Ούτε καν συμβουλές δεν μπορεί να δώσει. Ούτε να εγγυηθεί γι’ αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ποιός μπορεί να εγγυηθεί αξιόπιστα ότι σε περίπτωση που οξυνθεί η κρίση, οι πιθανότητες σε απώλειες θέσεων εργασίας θα είναι οι λιγότερες. Στις εκλογές επιλέγεις συγκριτικά. Ψηφίζεις όποιον πιστεύεις ότι είναι καλύτερος».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές και μέλη της Εθνικής του 2004 τη Δευτέρα στο ΔΑΚ Άργους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: «Ανεπαρκής η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Πελοπόννησο»

Συμπληρωματική χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εγκαίνια στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών- Παρόντες οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους Μυκηνών

Παρόντες οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους Μυκηνών στα εγκαίνια της έκθεσης των ενεπίγραφων πινάκων του Άργους, στο επιγραφικό Μουσείο Αθηνών παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »