Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας για την εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Δημητρίου Καρμανιόλα

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Δημητρίου Καρμανιόλα, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου.
Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Δημήτριος Καρμανιόλας γεννήθηκε στην Ασίνη το 1934. Τα εγκύκλια
γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του και αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου το 1956. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κατά τα έτη 1956-1958.
Νυμφεύθηκε την Ειρήνη Ματζούνη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ευάγγελο και την Χριστίνα. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 29η Ιουλίου 1975 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και Πρεσβύτερος δύο ημέρες αργότερα στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου), συμμαρτυρούντος του μακαριστού επίσης Αρχιμανδρίτη Παύλου Σχοινοχωρίτου.
Υπηρέτησε ως τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου επί 28 συναπτά έτη. Χειροθετήθηκε πνευματικός το έτος 1983 και δικόνησε το λαό του Θεού και με το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.
Μέχρι τη χειροτονία του, υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης του αριστερού αναλογίου του Μητροπολιτικό Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.
Υπήρξε δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού και διηκόνησε το κατηχητικό έργο επί πολλά έτη.
Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός Κληρικός, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δύο επέτειοι για την Καραθώνα ή η διαρκής κοροϊδία σε βάρος του Ναυπλιακού λαού-Του Τόλη Κοΐνη

Στις 12 Αυγούστου 2024 η μικρότερη παράταξη της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» κατέθεσε ένα ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα να μην δοθεί η Καραθώνα προς εκποίηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Ναύπλιο στο τριήμερο Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου – Μεγάλος απών ο Δήμος

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας, με τη μαζική προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »