prooptiki@msn.com

Στην Εθνική αρχή διαφάνειας παραπέμπει την υπόθεση των Φούρνων η αντιπολίτευση

Στην Εθνική αρχή διαφάνειας ( πρώην σώμα επιθεωρητών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης) με έδρα την Τρίπολη παραπέμπει την υπόθεση της   πιθανά παράνομης υδροληψίας από την γεώτρηση στο αντλιοστάσιο “Γέφυρα” της Κοινότητας Φούρνων η αντιπολίτευση αφού μέχρι τώρα δεν δόθηκε πειστική απάντηση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί

Σε κοινή ανακοίνωση οι τρείς παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναφέρουν τα ακόλουθα :
Με αφορμή την  μεγάλη χρονική καθυστέρηση (σχεδόν 40 ημέρες)  και την «αδυναμία» της διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ  να μας ενημερώσει αλλά και να  πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις  για το σοβαρό θέμα  της   πιθανά παράνομης υδροληψίας από την γεώτρηση στο αντλιοστάσιο “Γέφυρα” της Κοινότητας Φούρνων, αποστείλαμε στις 24-08-2021 αίτημα για άσκηση ελέγχου στην  ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ( ΠΡΩΗΝ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) με έδρα την Τρίπολη.
Την επιστολή κοινοποιήσαμε στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Πελ/νήσου  (Τμήμα Διοικητικού- Οικονομικού Νομού Αργολιδας) και στη Διεύθυνση   Υδάτων Πελ/νήσου.
Με την  επιστολή και με την ιδιότητα των Δημοτικών Συμβούλων στο Δήμο Ερμιονίδας και Επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης ( οι δύο είμαστε και εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ) ενημερώσαμε την υπηρεσία σχετικά με την υπόθεση προς άσκηση των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων αποστέλλοντας τα κάτωθι :
1) Την αναφορά – καταγγελία της Προέδρου της Κοινότητας Φούρνων κ. Κούτση Ευαγγελίας προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας στις 13- 07- 2021, σχετικά με υπόθεση πιθανά παράνομης υδροληψίας στο αντλιοστάσιο “Γέφυρα” Φούρνων.
2) Το κοινό αίτημα μας ως επικεφαλής των τριών  παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας στις 19-07-2021, για άμεση συζήτηση ως εκτάκτου θέματος (λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας) και λήψη απόφασης στο αμέσως επόμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ, ζητώντας παράλληλα πλήρη ενημέρωση για το συμβάν καθώς και να διερευνηθούν οι πιθανές ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Η παρελκυστική όμως τακτική της διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ ανεδείχθη για μία ακόμη φορά στο χθεσινό ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης ( 30-08-2021)  όπου καταψηφίστηκε η  πρόταση μας να γίνει άμεση καταγγελία της σύμβασης  για την “Μεταφορά Νερού” με τον ανάδοχο. Αυτό και μόνο επιβεβαίωσε την ορθότητα των ενεργειών μας.
Υπενθυμίζουμε ότι  για παρόμοια υπόθεση, με την απόφαση 146 / 2019, το  προηγούμενου ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ   προχώρησε στην άμεση καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι η  επιστολή μας και το αίτημά μας στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας   έγινε για την προστασία των συμφερόντων της ΔΕΥΑΕΡ, αλλά και για την προστασία του νερού που αποτελεί  ύψιστο αγαθό  το οποίο όλοι μας από κοινού θα πρέπει   να διαφυλάξουμε.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι- Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων –
Εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ.
Αποστόλου Παναγιώτης –  Λάμπρου Αναστάσιος – Τόκας Αναστάσιος
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Περιφέρεια Πελοποννήσου : Στην αναζήτηση λύσης για την άρδευση μέσω λιμνοδεξαμενών

Στην αναζήτηση λύσεων για το πρόβλημα της άρδευσης βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου . Στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εθνικό και Καποδιστριακό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: «ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ»

Tο Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO”, oβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας μίλησε στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εμπόρων Άργους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδας για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV)

  Σε ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδας αναφέρονται τα ακόλουθα : Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) απασχολεί την ιατρική κοινότητα, λόγω της υψηλής αναζωπύρωσής του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »