Αθηνά Λινού: Τα εμβόλια καλύπτουν την Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στο 50%

«H νοτιοαφρικανική μετάλλαξη είναι 50% πιο μεταδοτική από τον τύπο του ιού που είχαμε», ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο protothema.gr. «Aυτό είναι ανησυχητικό διότι, όσο περισσότερα άτομα μολύνει ο κορωνοϊός, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ατόμων που θα νοσηλευτούν». Kαι όπως η ίδια επισήμανε, «αν χρειαστεί μπορεί να υπάρξει ένα εντελώς καινούργιο εμβόλιο που θα απευθύνεται σε αυτές τις μεταλλάξεις».

Πώς ξεκίνησε η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη
Το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική από τοπικούς ερευνητές, σε δείγματα ήδη από τον Οκτώβριο.Την ύπαρξή της δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας στις 18 Δεκεμβρίου.Πλέον, το στέλεχος εντοπίζεται στην πλειοψηφία των κρουσμάτων.
Έχοντας λάβει την ονομασία” 501.V2″ το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος παρουσιάζει πολλές μεταλλάξεις στην ακίδα πρωτεΐνης. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν η “N501Y’ που υπάρχει ήδη στην αγγλική παραλλαγή, αλλά και η «K417N», και ειδικά η “E484K” η οποία ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Επίδαυρος Βίωμα 2026»: Εγκαίνια της 29ης Έκθεση Αγροτουρισμού στην Αρχαία Επίδαυρο (πρόγραμμα)

Ένας από τους πιο εμβληματικούς θεσμούς της Αργολίδας, που ενώνει την παράδοση, τη γαστρονομία και τον τουρισμό, ανοίγει και επίσημα τις πύλες του. Τα εγκαίνια της 29ης Έκθεσης Αγροτουρισμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βασίλης Σιδέρης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείου Άργους ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Άργους»

Στρατηγικό πυλώνα για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, η ολοκλήρωση του οποίου σφραγίστηκε από την καθοριστική συμβολή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Αργολίδα: Όλοι για το νερό”: Κάλεσμα σε ενημέρωση και οργάνωση κινητοποίησης

Παρά το πολύ θετικό ύψος βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας του νερού του Ανάβαλου και τη μεγάλη σε ποσότητα και διάρκεια λειτουργία της πηγής Κεφαλαρίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »