Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Αργολίδας στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 28/2

Απεργούμε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος και ώρα 10:30 π.μ.

Γιατί δεν ξεχνάμε το έγκλημα των Τεμπών κι ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε να μείνουν αδικαίωτοι οι 57 συμπολίτες μας χάθηκαν. Οι υπεύθυνοι για το έγκλημα θα λογοδοτήσουν.

Γιατί θέλουμε να ζούμε από τον μισθό μας με αξιοπρέπεια και όχι να είμαστε οικονομικά εξαθλιωμένοι, να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, να μη μπορούμε να στηρίξουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Γιατί θέλουμε παιδεία δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο. Για να γίνουν χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές – μορφωτικές ανάγκες, για να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Για να μορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά μας σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, στον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων.

Στις 28/2, τη μέρα του εγκλήματος των Τεμπών, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους, όλοι μαζί, απεργούμε και διεκδικούμε:

1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Το ΔΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »