Σε εκδήλωση στο Ναύπλιο για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε, το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, στη μουσική επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού, Τουρισμού).

Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο μήνυμα που δίνει στους Ελληνες η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στον διαχρονικό συμβολισμό της, αλλά και τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί στον Ελληνισμό η Αλωση της Βασιλεύουσας.

Ανάλογες ήταν οι επισημάνσεις που έγιναν από τον περιφερειάρχη και στις δύο άλλες εκδηλώσεις που έγιναν στην Περιφέρεια για την επέτειο της Αλωσης -στις οποίες επίσης παρέστη ο Π. Νίκας- και συγκεκριμένα, προχθές Κυριακή 28 Μαΐου στην Καλαμάτα στον ναό της Ανάληψης και χθες Δευτέρα 29 του μήνα στον Μυστρά, στα “Παλαιολόγεια 2023”.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ακούστηκαν θεομητορικοί ύμνοι, θρήνοι της Άλωσης, παραδοσιακά τραγούδια της Κωνσταντινούπολης καθώς και νεότερα έντεχνα με αναφορά στην Πόλη, τον Βόσπορο και την Αγιά Σοφιά, τα οποία απέδωσε το μουσικό σχήμα “Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι”, σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει τα 30 χρόνια με μεγάλη συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια στη δισκογραφία! Ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες του Γιάννη, μας υπόσχονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Η συνεδρίαση που αφορά την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων

Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση έργων προστασίας από κατολισθήσεις ενεργοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Σε ειδική, δημόσια, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους-Μυκηνών καλεί τα μέλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντώνιος Βαρδάκας. Η συνεδρίαση που αφορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »