Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζομένων: «Μπαίνουν τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του νερού»

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η οποία προχωρά αύριο Πέμπτη σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το οποίο στην ουσία, όπως από την πρώτη στιγμή έχουν επισημάνει, μπαίνουν τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και παρά τις δημόσιες αντιρρήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καταργεί το θεσμικό πλαίσιο των Δ.Ε.Υ.Α αφαιρώντας αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στη Ρυθμιστική Αρχή Νερού και Αποβλήτων, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και συνενώσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι αυτονόητη απαίτηση της ΓΣΕΕ και όλων των εργαζομένων αλλά γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας να διαφυλαχθεί ο δημόσιος, κοινωνικός χαρακτήρας του νερού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αναβάλλεται λόγω καύσωνα το καλοκαιρινό καφεδάκι του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. στο Ναύπλιο

Στην αναβολή της προγραμματισμένης καλοκαιρινής του συνάντησης προχωρά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.), βάζοντας σε προτεραιότητα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λάμπρου: “Οι υπηρεσίες Δόμησης Ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να μεταφερθούν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο”

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχα καταθέσει αίτημα για να υπάρξει ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου για την μη μεταφορά των υπηρεσιών Δόμησης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαντζαβράκος : «Ίσως τελικά το να έχεις μεγάλη υπομονή να μην είναι και καλό» …. αλλά περί παραιτήσεως ουδείς λόγος -Θα ζητήσει εξηγήσεις για τον Δωρή ή θα το ξεχάσει;

Άφωνοι έχουν μείνει όλοι με την πολιτική στάση που κράτησε μέχρι τώρα ο Ηλίας Μαντζαβράκος στην υπόθεση Δωρή που έφερε αυτόματα και την διαγραφή των συμβούλων. Χαρακτηριστικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »