40εκ. ευρώ σε 2.000 επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην Πελοπόννησο

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί μεταξύ του Περιφερειάρχη και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο Π. Νίκας τόνισε προς τον Πρόεδρο κ. Βαγενά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΕΣΠΑ, θα διαθέσει σε επιχειρήσεις της Πελοποννήσου 40.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, τα οποία θα ωφελήσουν περί τις 2.000 επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης και εκταμιεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα.
Επιπροσθέτως, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης νέων καινοτόμων τεχνολογιών, πρόκειται, μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, να διαθέσει122.000 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής πληροφόρησης για θέματα εμπορίου, την οποία θα διαχειρίζεται η Ομοσπονδία μέσω μνημονίου συνεργασίας. Η εν λόγω πλατφόρμα θα αποτελείται από έξυπνες εφαρμογές και συστήματα, τα οποία θα μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν δωρεάν.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως η Περιφέρεια αναμένει προτάσεις, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ, από το οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν σημαντικοί πόροι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.
Ο Παναγιώτης Νίκας, καταλήγοντας, έκανε την εκτίμηση πως προς το φθινόπωρο, που -όπως όλα δείχνουν- θα βαδίζει η χώρα μας προς μια κανονικοποίηση, θα υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα στη μικρομεσαία επιχείρηση και το εμπόριο κατά την επανεκκίνησή τους, συσσωρευμένοι λογαριασμοί, αναγκαιότητα ανανέωσης μαγαζιών κ.ά, επομένως, και η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια πρέπει να επιδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη στήριξη και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επαγγελματιών.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΔΕΥΑΑΡ-Μ: Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων ύδρευσης της Τ.Κ. Προσύμνης

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους της Τ.Κ Προσύμνης, κατανοεί πλήρως την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί από τα σοβαρά προβλήματα στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »