Ανοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για την Περιφέρεια και τους πιθανούς «διαδόχους¨ του Νίκα

Οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει για την Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο Περιφέρειας και είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι εάν δεν βρεθεί μία λύση για να σταματήσουν τα σενάρια για τον διάδοχο του Παναγιώτη Νίκα τότε θα δημιουργηθούν φυγόκεντρες δυνάμεις που θα δημιουργήσουν άσχημες καταστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που γίνεται στον Βηματοδότη όπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Μια άλλη αόρατη μάχη σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγεται τούτες τις μέρες, μετά την πληροφορία ότι ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης, Ε. Νίκας, δεν πρόκειται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα.Τώρα θα πείτε τι είδους μάχη είναι αυτή, τη στιγμή που οι περιφερειακές εκλογές έπονται των βουλευτικών; Πρόκειται για μια μάχη με διπλό ενδιαφέρον για τη θέση του περιφερειάρχη ανάμεσα σε κοινοβουλευτικούς και εξωκοινοβουλευτικούς.
Αν και κανείς έως τώρα δεν έχει εκδηλώσει δημοσίως την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου προκειμένου να δώσει τη μάχη, τα ονόματα που ακούστηκαν είναι των εξωκοινοβουλευτικών Γ. Διδασκάλου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Ν. Κωστόπουλου και Δ. Πτωχού (που ήταν οικονομικός σύμβουλος επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά).
Επίσης, ακούγονται τα ονόματα των κοινοβουλευτικών Ν. Ταγαρά (υφυπουργού Χωροταξίας), Περικλή Μαντά (βουλευτή Μεσσηνίας) και Κώστα Βλάση (πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και «στρατηγού», όπως τον ονόμασαν, της εκλογής Νίκα)”. Α.Π.

Ενδεικτικό του κλίματος που αρχίζει να δημιουργείται είναι και το σχόλιο στο περιοδικό secret στην στήλη ΚΑΛΗΜΕΡΑ στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: “Πλώρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει βάλει (όπως μαθαίνω ) ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς που προφανώς αντιλαμβάνεται ότι έχει δυσκολέψει η πιθανότητα επανεκλογής του. Στην περίπτωση που ο νυν περιφερειάρχης Νίκας, αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η υποψηφιότητα Μαντά .Γι αυτό και έχει φροντίσει εγκαίρως να πιάσει στασίδι”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »