Παραδόθηκε η μελέτη σκοπιμότητας για τη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου-Ναυπλίου

Παραδόθηκε από τον ΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η μελέτη σκοπιμότητας για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Ναυπλίου και έχει ήδη υποβληθεί για έλεγχο στην ομάδα JASPERS.

Υπενθυμίζεται, ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει ήδη 12.000.000 ευρώ, μέσω της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις αναβάθμισης επί της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Κόρινθος – Άργος, καθώς και του κλάδου Άργους – Ναυπλίου.

Οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο:

– Αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της γραμμής μέσω της χρήσης σύγχρονων ελαστικών υποθεμάτων και σκύρων γραμμής ανώτερης ποιότητας.

– Αναβάθμιση της αξιοπιστίας της γραμμής από πλευράς ταχύτητας κυκλοφορίας και άνεσης επιβατών, μέσω της εκτέλεσης σιδηροδρομικών εργασιών επί της γραμμής.

– Αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας κυκλοφορίας μέσω της εγκατάστασης συστήματος σηματοτεχνικής εξασφάλισης επιπέδου Sil-4, στους Σταθμούς Κορίνθου και Άργους με το οποίο ελέγχονται αυτόματα οι διαδρομές και γίνονται απομακρυσμένοι χειρισμοί.

Αυτόματες ισόπεδες διαβάσεις

Στο έργο περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση 42 νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα αποτελούνται από υλικά τεχνολογίας Sil-4. Η λειτουργία όλων των συστημάτων θα εποπτεύεται από κέντρο ελέγχου στον Σ.Σ. Κορίνθου και η μεταφορά δεδομένων θα γίνεται μέσω οπτικής ίνας. Στόχος είναι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής ασφάλειας και της αύξησης της ταχύτητας των διερχόμενων τρένων.

Παράλληλα θα γίνουν έργα ασφάλειας επί των μεταλλικών γεφυρών, με τη τοποθέτηση πεζοδρομίων, αναβάθμιση των αποβαθρών και του περιβάλλοντος χώρου των Σταθμών Χιλιομοδίου, Μυκηνών και Άργους, αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης των κτηρίων των σταθμών Μυκηνών και Άργους και ανακατασκευή του Σ.Σ. Χιλιομοδίου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Κόκκινες γραμμές και όροι στον Ορφανό για την επιστροφή Δωρή από τον Φραγκιουδάκη

Ένα βήμα πριν την αποχώρηση από την παράταξη Ορφανού είναι ο Γιώργος Φραγκιουδάκης που φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα στραβά μάτια και να αποδεχθεί την επιστροφή Δωρή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Πολιτική «κωλοτούμπα» του Σωκράτη Δωρή-Επέστρεψε στην αγκαλιά του Ορφανού

Η συγκεκριμένη επιστροφή, η οποία αποτελεί μια σοκαριστική επίδειξη κυνισμού, αναδεικνύει πώς οι βαρύτατες καταγγελίες περί διαφθοράς μπορούν να μετατραπούν, εν μια νυκτί, σε απλά εργαλεία εσωπαραταξιακού παζαριού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επανεξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών ο Αντώνης Βαρδάκας

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Άργους – Μυκηνών, πρόεδρος επανεξελέγη ο Αντώνης Βαρδάκας, συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Σώματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βίντεο με θαλάσσια χελώνα που γέννησε στην παραλία της Καραθώνας – Κινητοποίηση για την προστασία της φωλιάς

Το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, η Βαγγελία Μαρλαγκούτσου κατέγραψε σε βίντεο μια θαλάσσια χελώνα που μόλις είχε γεννήσει τα αυγά της στην άμμο και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »