Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ σε Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία

Ξεκίνησε από τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Πέμπτη 21 του μήνα, η διανομή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τροφίμων και βασικών ειδών, προς τους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) στις Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Παράλληλα, με σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα προσδιορίζεται πού θα κατευθυνθούν οι τυχόν αδιάθετες ποσότητες προϊόντων, νωπών και οπωροκηπευτικών.

Συγκεκριμένα:

Α) στην Αργολίδα οι ποσότητες αδιάθετων προϊόντων νωπών και οπωροκηπευτικών θα κατευθυνθούν σε δοµές συσσιτίων της Π.Ε. Αργολίδας και συγκεκριμένα, α) στη δοµή συσσιτίου Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου τα αδιάθετα νωπά προϊόντα από τον Δήμο Ναυπλίου, β) στη δοµή συσσιτίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών τα αδιάθετα νωπά προϊόντα από το Δήμο Άργους -Μυκηνών και γ) στη δοµή συσσιτίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδα τα αδιάθετα νωπά προϊόντα του Δήμου Ερμιονίδας.

Β) στη Λακωνία, οι ποσότητες αδιάθετων προϊόντων, νωπών και οποροκηπευτικών θα κατευθυνθούν στη δοµή “Εκκλησιαστικό Ιδρυμα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων µε αναπηρία” της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Γ) στη Μεσσηνία οι ποσότητες αδιάθετων προϊόντων νωπών και οπωροκηπευτικών θα κατευθυνθούν σε δοµές συσσιτίων της Π.Ε. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα, α) στο Δημοτικό Συσσίτιο για απόρους του Δήμου Καλαμάτας, ποσοστό 30% των αδιάθετων προϊόντων, β) στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”, ποσοστό 30%, γ) στο “Αλεξανδράκειο Κληροδότημα – Πτωχοκομείο – Γηροκομείο”, ποσοστό 20% και δ) στην “Κιβωτό του Κόσμου”, ποσοστό 20%.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 19ης Ιουλίου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο εμπόριο, να συμμετέχουν και να οργανώσουν την πανελλαδική Απεργία. Παίρνουμε όλα τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βασίλης Σιδέρης: «Στηρίζουμε έμπρακτα τους πολιτιστικούς φορείς της Αργολίδας»

Την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης, με αφορμή την παρουσία του στη μουσική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 5253/2025, συστήθηκε και συγκροτήθηκε Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα, η οποία θα απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ανεξάρτητων αρχών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Στηρίζουμε τον αγώνα των ηθοποιών για την υπογραφή ΣΣΕ (βίντεο)

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των ηθοποιών και των υπολοίπων εργαζομένων για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Στις ΣΣΕ αποτυπώνονται όλα τα εργασιακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »