Στο πρόγραμμα e-Twinning το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

 

Το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του e-Twinning και να συμμετέχει σε μια δράση με 16 μαθητές της Γ1 τάξης. Η εργασία πραγματοποιείται μεταξύ 2 ευρωπαϊκών χωρών, της Ισπανίας και της Ελλάδας.

Το θέμα της εργασίας είναι ο πολιτισμός της κάθε χώρας ,εν γένει, τίτλος του:OUR COUNTRY ,OUR CULTURE-η χώρα μας, ο πολιτισμός μας . Κάθε σχολείο παρουσιάζει πληροφορίες της χώρας του και ό,τι έχει να κάνει με την γλώσσα, τον πολιτισμό, την παράδοση του τόπου του. Ταυτόχρονα θα υπάρξει και επικοινωνία των παιδιών, μέσω της προστατευμένης πλατφόρμας του e-Twinning για να μπορέσουν να γνωρίσουν και να εντοπίσουν τα κοινά και τις διαφορές στον τρόπο ζωής, τα ενδιαφέροντα, τα μαθήματα ,τα χόμπι, των συνομήλικων παιδιών από μια άλλη χώρα.

Να αναφέρουμε λίγα λόγια για το πρόγραμμα αυτό:

Το eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Όλοι οι Ευρωπαίοι μαθητές και μαθήτριες μέσω της δράσης eTwinning θα έχουν τη δυνατότητα με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους να συμμετάσχουν σε κοινά παιδαγωγικά έργα με κάποιο σχολείο από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. H δράση παροτρύνει τους νέους διαφορετικών κρατών να μάθουν οι μεν για τους δε καθώς και για τη σχολική και οικογενειακή τους κουλτούρα, ενώ παράλληλα θα εξασκούν τις ικανότητες τους στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Το eTwinning βελτιώνει την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ τα σχολεία κρίνουν τη δράση ως δραστηριότητα που προσθέτει αξία στην συμβατική μάθηση. Όμως αυτό δεν είναι ο μοναδικός στόχος του eTwinning, το οποίο ξεπερνά την στενή έννοια της θεματικής συνεργασίας των σχολείων αλλά στοχεύει και σε μια πλήρη και συστηματική συνεργασία των σχολείων σε όλα τα επίπεδα (Μαθητές, Δάσκαλοι, Σχολικές τάξεις και Σχολική Διεύθυνση).

Το eTwinning προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης στη διδακτική πράξη μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει. Οι εκπαιδευτικοί αλλά κυρίως οι μαθητές που συμμετέχουν επωφελούνται από τη συνεργασία που έχουν με τα σχολεία των άλλων χωρών, βγαίνουν από τα στενά όρια της τάξης και το μάθημα αποκτά ευρωπαϊκή διάσταση.

Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η καθηγήτρια των Αγγλικών Δημητρακάκη Σαραντούλα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Φαντασμαγορικές οι Εκδηλώσεις για το “Κάψιμο του Ιούδα” σε Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Με εξαιρετική επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκαν τα πασχαλινά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας, με επίκεντρο τα δύο εντυπωσιακά έθιμα με το Κάψιμο του Ιούδα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οικονομικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου: «Αίτημα παράτασης για την εφαρμογή της Β’ Φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής»

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δέχεται τις τελευταίες ημέρες σειρά ερωτημάτων από συναδέλφους λογιστές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »