Ξενογιαννακοπούλου: Μονάδες οικογενειακής ιατρικής σε κάθε δήμο


Νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους τους πολίτες είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης για την Υγεία», δηλώνει σε συνέντευξή της σε εφημερίδα η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Προαναγγέλλει την ίδρυση, σε διαδοχικές φάσεις, Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής σε κάθε δήμο ή δημοτικό διαμέρισμα
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αποκαλύπτει επίσης το σχέδιο για τον δραστικό περιορισμό του κόστους των προμηθειών των νοσοκομείων απ’ όπου θα εξοικονομηθούν 2,5 δισ. ευρώ.
Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις, όσο και τις δηλώσεις σε ΜΜΕ της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γνωστή η άποψή μου σε ότι αφορά στη συμμετοχή των Δήμων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Εξάλλου μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί (και ελπίζω ότι θα συνεχισθεί) μεταξύ Δήμου Αθηναίων και υπουργείου Υγείας τα επτά Δημοτικά Ιατρεία θα μετατραπούν σταδιακά σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. Ελπίζω ότι μέσα στο 2010 θα λειτουργήσει το πρώτο εξ’ αυτών στα Πατήσια.
Η κ. υπουργός όμως οφείλει να διευκρινίσει αν αυτή η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κράτος στους Δήμους θα συνοδευθεί με τους αντίστοιχους πόρους, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι Δήμοι δεν πρόκειται να το δεχθούν.
Σε ότι αφορά δε στα χρέη των νοσοκομείων, αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι τα 2,5 δισ. ευρώ που παρέλαβα το 2004 από τον προκάτοχό μου του ΠΑΣΟΚ, αποπληρώθηκαν όλα μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, όπως πολύ καλά μπορεί να πληροφορηθεί από τους εκπροσώπους των προμηθευτών, χωρίς μάλιστα να τους καταβάλω χρήματα για τις εξωσυμβατικές προμήθειες».

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ για ασφαλέστερους δρόμους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε μια ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Η παρουσίαση του βιβλίου «Όρθια με κάθε κόστος» της Έλενας Λεζέ στο Βουλευτικό

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, οι Εκδόσεις Κύκνος και η συγγραφέας Έλενα Λεζέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Όρθια με κάθε κόστος», το οποίο αναδεικνύει τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »