Παγώνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα


Παγώνουν όλες οι προσλήψεις που ήταν προγραμματισμένες μετά τις 4 Οκτωβρίου. Με επιστολή που έστειλε προς το ΑΣΕΠ, ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε να μην προχωρήσει καμία πρόσληψη έως ότου συνταχθεί ο καινούριος νόμος που θα διέπει το καθεστώς των προσλήψεων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ο νέος νόμος αναμένεται τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου και μεταξύ άλλων θα προβλέπει την κατάργηση της μοριοδότησης και της προσωπικής συνέντευξης ενώ θα αντικατασταθούν σταδιακά οι συμβάσεις έργου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε όλες να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Τέλος, θα αλλάξει και η διαδικασία προσμέτρησης των μορίων καθώς όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, εφεξής τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά θα λαμβάνουν περισσότερα μόρια απ οτι σήμερα σε βαθμό που θα επικαλύπτουν ακόμη και την προυπηρεσία.
Πηγή: www.athina984.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Φραγκιουδάκης: Κατηγορία Κινδύνου 5″ στα χαρτιά – Μία “Ωρολογιακή Βόμβα” στην καρδιά του Ναυπλίου

Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026, ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε μια ορθή και αναγκαία ανακοίνωση, ενημερώνοντας πολίτες και επισκέπτες ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε Κατάσταση Συναγερμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δύο επέτειοι για την Καραθώνα ή η διαρκής κοροϊδία σε βάρος του Ναυπλιακού λαού-Του Τόλη Κοΐνη

Στις 12 Αυγούστου 2024 η μικρότερη παράταξη της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» κατέθεσε ένα ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα να μην δοθεί η Καραθώνα προς εκποίηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »