«ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ»

Υποβλήθηκε στις 30/6/2011 από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Άργους – Μυκηνών αίτηση χρηματοδότησης στο Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 2007-2013 στον Άξονα Προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ», με τίτλο «Ενίσχυση Συστήματος Υδροδότησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών και Βελτίωση Ποιοτικών Χαρακτηριστικών», ύψους δημόσιας δαπάνης
7.405.730 €.
Η πρόταση αυτή έρχεται σε συνέχεια της από 31/3/2011 αίτησης χρηματοδότησης στο ίδιο Πρόγραμμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Ναυπλίου, με τίτλο «Ύδρευση Νομού Αργολίδας (Εγκαταστάσεις Διυλιστηρίου – Δικτύων Προσαγωγής και Διανομής)», ύψους δημόσιας δαπάνης 6.000.000 €.
Αναφορικά με το θέμα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θεωρώ πολύ θετικό το γεγονός ότι και οι δύο μεγάλοι δήμοι του Νομού συμφωνούν με την πρόταση για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Πόσιμου Νερού από το νερό του Αναβάλου, παρά τις επιφυλάξεις που είχαν αρχικά εκφραστεί από ορισμένες πλευρές.
Είναι γνωστό ότι εάν το πρόγραμμα επιλεγεί τελικά για χρηματοδότηση, θα προβλέπει τη χρηματοδότηση τόσο των αναλυτικών μελετών του έργου όσο και της κατασκευής της μονάδας.
Εμφανίζεται, όμως, ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με τη συνεργασία των κ.κ. Δημάρχων Ναυπλίου και Άργους-Μυκηνών, επειδή η αρχική πρόταση που κατατέθηκε από τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου συμπεριελάμβανε και το Δήμο Άργους – Μυκηνών, ενώ αντίθετα, η πρόσφατη πρόταση της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών, δεν περιλαμβάνει το Ναύπλιο. Σε συνεννόηση που έχει γίνει με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, μπορεί και πρέπει άμεσα η αίτηση του Άργους να συμπληρωθεί με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και παραμέτρους του Δήμου Ναυπλίου.
Παρά το γεγονός ότι το Πρόγραμμα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και στον συγκεκριμένο Άξονα Προτεραιότητας για την Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων έχουν κατατεθεί προτάσεις που ξεπερνούν κατά 200% τον προϋπολογισμό του Άξονα, θεωρώ ότι η από κοινού πρόταση των δύο μεγάλων Δήμων της Αργολίδας, εάν μέχρι το τέλος τεκμηριωθεί τεχνικά και επιστημονικά με την πρέπουσα προσοχή, έχει σοβαρές πιθανότητες να επιλεγεί τελικά για χρηματοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Προγράμματος.».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Επιδαύρου: Έργα οδοποιίας 14 χλμ. με χρηματοδότηση 2 εκατ. € – Χρόνης: «Συνεχίζουμε με σχέδιο»

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων για τα έργα βελτίωσης Αγροτικής οδοποιίας, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων/ ΠΑΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταφύκι Ερμιονίδας 2026-Τάσος Λάμπρου: «Όταν υπάρχει συνεργασία Αυτοδιοίκησης και φορέων, οι επιτυχίες είναι μπροστά μας»

Κυριακή 19 Ιουλίου 2026, εκδήλωση του ΠΕΡ.ΠΟ.Σ.Ε. για το Καταφύκι, ημέρα μνήμης για τους αγώνες του χθες, ημέρα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος του Αύριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα καταδρομέα Ευάγγελου Τσάκωνα στο Κολιάκι της Επιδαύρου

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα καταδρομέα Ευάγγελου Τσάκωνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εκδήλωση μνήμης για τα 52 χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία στο Κολιάκι Επιδαύρου – Τιμή στον Ευάγγελο Τσάκωνα

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση μνήμης και τιμής διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »