Εμβολιαστική Στρατηγική της ΕΕ: Επίσημη επίσκεψη της Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου και συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κα Στέλλα Κυριακίδου, όπου αύριο Τρίτη θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχει επίσης χωριστή συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. Η κα Κυριακίδου θα επισκεφθεί επίσης, μαζί με τον κ. Κικίλια, το Μέγα Κέντρο εμβολιασμού ‘Προμηθέας’.

Οι επαφές της Ευρωπαίας Επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα, καθώς και σε ότι αφορά στις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union).
Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η Επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε: «Οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κορονοϊού αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι’ αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν πλήρως και έτσι θα είναι προστατευμένοι από τον ίο, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ. Η κοινή μας Εμβολιαστική Στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης και πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχω στην Αθήνα,  ειδικά ως προς το πως μπορεί η ΕΕ να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό». 
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της Επιτροπής αλλά και της δέσμευσης της Επιτρόπου Κυριακίδου να στηρίξει την επιτάχυνση των εθνικών εμβολιαστικών εκστρατειών κατά του κορoνοϊού, στις  χώρες μέλη της ΕΕ.
 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Δημόσιες δομές ψυχικής υγείας στην Πελοπόννησο

Πρόσφατα στη Νεάπολη Λακωνίας, μια 30χρονη γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ, βρέθηκε να περιπλανιέται δεμένη πισθάγκωνα από την οικογένειά της. Σύμφωνα με όσα έχουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »