Τοποθέτηση του Π.Σ. Αναστασίου Τζανή στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο θέμα: Έγκριση Προγράμματος για δράσεις προβολής & προώθησης του τουριστικού & παραγωγικού τομέα της περιφέρειας Πελοποννήσου για το έτος 2016

Ο Στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει σαν βασικό στόχο την ανάπτυξη & μάλιστα τη βιώσιμη, αειφόρο & ισόρροπη ανάπτυξη.
Η επίτευξη αυτού του στόχου βασίζεται πάνω σε κάποια ¨αξιώματα¨ . Ένα κυρίαρχο αξίωμα μας είναι ότι:  όσο υπάρχει η κρίση, όσο βαθαίνει η ύφεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ζήτηση των αγαθών & υπηρεσιών, τόσο μεγαλύτερη & ακόμα πιο εντατική, δυναμική & συνεχής πρέπει να είναι η προσπάθεια προώθησης & υποστήριξης των Πελοποννησιακών αγαθών & υπηρεσιών μας & στους τρείς τομείς παραγωγής.

Στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), η Περιφέρεια Πελοποννήσου βασίζει την ανάπτυξη σε 2 πυλώνες, την εξωστρέφεια & την ανταγωνιστικότητα. Εξωστρέφεια σημαίνει η διαρκής προσπάθεια εύρεσης νέων αγορών, για την διάθεση των αγαθών μας & η ανταγωνιστικότητα η εξεύρεση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε σχέση κυρίως με τους εξωχώριους ανταγωνιστές. Στην προσπάθειά μας αυτή το κόστος παραγωγής είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα, κυρίως λόγω έλλειψης οικονομιών κλίμακος, αλλά & έλλειψης καινοτόμων δράσεων. Το πλεονέκτημά μας είναι η ποιότητα των αγαθών & υπηρεσιών μας & πάνω εκεί πρέπει να επενδύσουμε χρησιμοποιώντας καινοτόμες δράσεις, αυξάνοντας & βελτιώνοντας  την παραγωγικότητα & οργανώνοντας δίκτυα προώθησής τους.
Στον δευτερογενή τομέα, δηλαδή στον τομέα της μεταποίησης & της εμπορίας των αγαθών, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η επεξεργασία, η ποιότητα, η ωρίμανση & η διάθεση των προϊόντων στον τελικό καταναλωτή. Όλα αυτά για να γίνουν αποτελεσματικότερα η Περιφέρεια Πελννήσου  προσπαθεί μέσα από την διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων & την επιμόρφωση να φέρει την γνώση & τις καινοτομίες αλλά & την αλλαγή νοοτροπίας.
Στον τριτογενή τομέα, δηλαδή στον τουρισμό, ο ρόλος της Περιφέρειας είναι τριπλός, δεδομένης της μεγάλης ελαστικότητας  του τουριστικού προϊόντος σε σχέση με το εισόδημα, της ευαισθησίας του σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο χρόνο & χώρο κατανάλωσής του, αλλά & δεδομένου ότι ο τουρισμός διαχρονικά αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελληνικής Οικονομίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσπαθεί διαρκώς  για την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών όπως:  δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, νερό, διαχείριση αποβλήτων κλπ. Διαρκής επίσης είναι η προσπάθεια προώθησης όλων των τουριστικών μας προϊόντων, αλλά & η προσπάθεια απόκτησης τουριστικής συνείδησης, όλων των εμπλεκομένων, μέσα από στοχευμένες δράσεις πρωτοβουλίες.
Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι,
Η προσπάθεια που κάνουμε ως Περιφέρεια αυτή τη στιγμή μέσω του προτεινόμενου προγράμματος για κοινή δράση προβολής, προώθησης & υποστήριξης & των τριών τομέων παραγωγής, των Πελοποννησιακών αγαθών & υπηρεσιών, είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας & μάλιστα στην παρούσα οικονομική φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.
Το μίγμα των κοινών ενεργειών για τη διασύνδεση των τομέων παραγωγής, όπως εκδηλώσεις, σεμινάρια, διοργανώσεις ταξιδιών  εξοικείωσης , συμμετοχή σε εκθέσεις, απόκτηση γνώσης χρήσης τρόπων προώθησης μέσω διαδικτύου κ.α. λειτουργούν υποβοηθητικά  & συμπληρωματικά για όλους τους τομείς παραγωγής, με προφανή οφέλη για όλους  , επιφέροντας  την ανάπτυξη που όλοι επιζητούμε.
Σας καλώ λοιπόν να υπερψηφίσουμε όλοι το προτεινόμενο πρόγραμμα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Στο Άργος για τον πολιούχο Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, καθώς και εκπρόσωποι της κυβέρνησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Σαν το νερό χορεύουμε, σαν κύμα ταξιδεύουμε..»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου ΄Αργους και τον Πολιτιστικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »