Αντιπαράθεση Λαδά-Γεωργόπουλου με φόντο την τουριστική προβολή

Την έντονη αντίδραση του υπεύθυνου για την τουριστική προβολή του Δήμου Ερμιονίδας προκάλεσε η παρέμβαση του Γιάννη Γεωργόπουλου που καταγγέλλει την ανυπαρξία πολιτικής σε αυτό τον τομέα με το ακόλουθο κείμενο:
 Έχουμε επισημάνει, παρά πολλές φορές με δελτία τύπου αλλά και με παρεμβάσεις του επικεφαλή μας Γιάννη Γεωργόπουλου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού
Συμβουλίου, πως η Ερμιονίδα τουριστικά, με ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, έχει μείνει πίσω, πολύ πίσω.
Μια απ’ αυτές τις παρεμβάσεις ήταν στις 25 Αυγούστου 2017, που ενημερώσαμε για την απουσία της Ερμιονίδας από το περίπτερο της Αργολίδας στην Έκθεση της Τεγέας το 2017.
Ακόμα ένα παράδειγμα της αδιαφορίας και της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Σφυρή και για τον Τουρισμό, είναι η έκθεση ITB στο Βερολίνο, όπου καμία αναφορά για την Ερμιονίδα δεν γινόταν στο περίπτερο της Περιφέρειας. Στα διαφημιστικά έντυπα δεν υπήρχε προβολή της Ερμιονίδας, ούτε καν μια φωτογραφία. Ανύπαρκτος ο Δήμος μας στα έντυπα της Έκθεσης.
Ποιος λοιπόν ευθύνεται ; Γιατί κρατάτε και τουριστικά, τον τόπο μας πίσω ;
Ο κύριος Λαδάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας, που όπως μας ενημέρωσε με δική του ανάρτηση στο facebook, επισκέφτηκε την έκθεση, έμεινε ευχαριστημένος;
Ικανοποιήθηκε από τις συναντήσεις που έκανε; Γιατί μόνο μέσα από αυτές προβλήθηκε, αν προβλήθηκε, η Ερμιονίδα.
Δυστυχώς πέντε χρόνια τώρα ο Δημήτρης Σφυρής και οι Σύμβουλοί του δεν έχουν καταλάβει πως ο Δήμος απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Δεν έχουν καταλάβει πως η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας δεν είναι για ¨εκδρομούλες¨ και στημένες φωτογραφίες χωρίς αποτέλεσμα. Απαιτείται λοιπόν αφοσίωση και ιδιαίτερος ζήλος για την ουσιαστική Τουριστική προβολή της Ερμιονίδας μας.
Λαδάς Απόστολος
Κύριε Γεωργόπουλε,
αναφορικά με το άρθρο σας στο “Εικονοσκόπιο” και στους “Ιχνηλάτες”,
θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Τουρισμός ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΙΒΑΡΑ ΧΈΡΙΑ, ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ.
Η αντίληψή σας για την προβολή του Τουρισμού της Ερμιονίδας σε “εκδηλώσεις όπως η εμποροπανήγυρη – “ζωοπανήγυρη” της Τεγέας!!!, καθώς και το σχόλιό σας για προβολή μέσω διανομής φυλλαδίων σε Διεθνείς Εκθέσεις, δείχνουν το ποσό πολύ απέχετε, ως παράταξη, από την σημερινή τουριστική πραγματικότητα.
Εμείς έχουμε αποφασίσει να συμμετέχουμε μόνο σε σημαντικές Εκθέσεις Τουρισμού της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Κανένας σύγχρονος τουριστικός φορέας δεν ασχολείται πλέον με τα φυλλάδια, τα οποία και κοστίζουν, και δεν τα διαβάζει κανείς, πετάγονται στα σκουπίδια και ρυπαίνουν.
Έμεις κάνουμε ηλεκτρονικές παρουσιάσεις για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, επίκαιρες διαχρονικές και αναλλοίωτες.
Όσον αφορά στην ανικανότητα και στην αδιαφορία της Δημοτικής αρχής και εμού του ιδίου, να προβληθεί ο τόπος μας στην Διεθνή Έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο – σχόλια που χωρίς σκέψη και με έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό μου ξεστομίσατε – θέλω να σας επισημάνω τα εξής:
σας διαβεβαιώνω ότι ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ, διότι είχα πλήθος συναντήσεων με τουριστικούς παράγοντες από διάφορες χώρες, με δημοσιογράφους και bloggers, καθώς και με επίσημους εκπροσώπους του Τουρισμού υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας, που διαφημίζουν την Ερμιονίδα και την Πελοπόννησο γενικότερα, όπως ο Γερμανός Υπουργός και Επιτετραμμένος για την Ελλάδα κύριος Barthie, τον οποίο προσκάλεσα στην περιοχή μας και ο Πρόεδρος των Γερμανών τουριστών πρακτόρων κύριος Ιnger.
Όσο για τις εκδρομούλες στις οποίες με προσβλητικό τρόπο αναφερθήκατε, έχω να σας δηλώσω απερίφραστα ότι αυτές γινόντουσαν στο παρελθόν, με σπατάλη χρήματος, με μόνο σκοπό την διασκέδαση.
Πριν από εμάς, ο Δήμος δεν είχε τολμήσει να εμφανιστεί πουθενά, εκτός από μία δύο εκθέσεις στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να μοιράσει φυλλαδιάκια σε περαστικούς και να διασκεδάσουν οι συμμετέχοντες προσωπικά.
Για πρώτη φορά επί των ημερών μας, είχε παρουσία σε όλες τις σημαντικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στις σημαντικότερες του εξωτερικού, συμμετέχοντας, μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας, για να μην ξοδευτεί ο Δήμος με δικό του περίπτερο.Σε ότι αφορά τα έξοδα του συμμετέχοντος, εμού εν προκειμένω, ήταν τα ελάχιστα τα οποία θα μπορούσε να ξοδέψει ένας άνθρωπος για τα ταξίδια στις συγκεκριμένες πόλεις και εποχές, όπως φθηνά εισιτήρια ευκαιριακών αεροπορικών εταιρειών και μετακινήσεις μόνο με μαζικά μέσα μεταφοράς, όπως απαιτεί το Δημόσιο Λογιστικό.
Αν ξέρετε σήμερα πολλούς, με εφάμιλλα προσόντα, που να έχουν την ευχέρεια να συνομιλούν με Ευρωπαίους παράγοντες και υψηλού επιπέδου πρόσωπα, ανοίγοντας πόρτες, για τη ουσιαστική προβολή της Ερμιονίδας μας, θα έπρεπε ήδη να τους είχατε φέρει στην Επιτροπή Τουρισμού για να βοηθήσουν το έργο μας.
Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να έχουν την διάθεση, τον χρόνο, την εμπειρία διεθνών ταξιδίων και την οικονομική δυνατότητα, βάζοντας χρήματα από την τσέπη τους,
διότι είναι αφελές και αστείο να θεωρεί κανείς ότι ο Δήμος μπορεί να καλύψει τα πραγματικά έξοδα, όταν μάλιστα η αποζημίωση δίδεται
5-6 μήνες μετά την πραγματοποίηση του ταξιδίου.
Αυτά, για γνωρίζουν οι πολίτες της Ερμιονίδας την πραγματικότητα και όχι τα μυθεύματα που δημοσιεύετε.
Απόστολος Λαδάς
Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού
Δήμου Ερμιονίδας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Όλα τα είχε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Εκτός από το πιο σημαντικό: τη διαφάνεια

Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων είχε απ’ όλα. Θέματα, εισηγήσεις, αριθμούς, αποφάσεις και πολιτική αντιπαράθεση. Είχε όμως ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που δεν μπορεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Τατούλης: «Αντί να απολογούνται για το Ταμείο Ανάκαμψης… θριαμβολογούν!»

Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντικρίζει χαμογελαστό τον κύριο Πτωχό, ατενίζοντας αριστερόστροφα με σταυρωμένα χέρια, να πανηγυρίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων και η οικογένεια Μπροδήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »