Πέθανε ο δημιουργός του Αστερίξ και Οβελίξ Αλμπέρ Ουντερζό

Πένθος έχει σκεπάσει το μικρό γαλατικό χωριό καθώς ο Αλμπέρ Ουντερζό (Albert Uderzo), ο σχεδιαστής και δημιουργός μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί (René Goscinny) του Αστερίξ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών.

«Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε στο ύπνο του στο σπίτι του στο Νεγί από καρδιακή προσβολή που δεν είχε σχέση με τον κορωνοϊό. Ηταν πολύ κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες», εξήγησε πρόσωπο της οικογένειάς του.

Γεννημένος από Ιταλούς μετανάστες, ο Ουντερζό αποσύρθηκε από τη σκιτσογραφία στο 2011.

Η σειρά «Αστερίξ», που γράφτηκε από τον Ρενέ Γκοσινί και εικονογραφήθηκε από τον Αλμπέρ Ουντερζό πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1959 στο γαλλικό περιοδικό Pilote και από τότε κέρδισε παγκόσμια απήχηση.

Η επιτυχία της σειράς οδήγησε στην προσαρμογή αρκετών βιβλίων σε 12 ταινίες: οκτώ κινουμένων σχεδίων, και τέσσερις με ζωντανούς ηθοποιούς. Υπάρχει επίσης μια σειρά από παιχνίδια βασισμένα στους χαρακτήρες, και ένα θεματικό πάρκο κοντά στο Παρίσι, το Parc Αστερίξ, που είναι βασισμένο γύρω από τη σειρά. Μέχρι σήμερα, 325 εκατομμύρια αντίτυπα των 34 τόμων του Αστερίξ έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τους Γάλλους συν-δημιουργούς του τους καλύτερους συγγραφείς σε πωλήσεις στο εξωτερικό.
Ο Ουντερζό ήταν μάλιστα ο εμπνευστής του Οβελίξ, προκειμένου να συντροφεύει για πάντα τον Αστερίξ στις περιπέτειες που μπήκαν στα σπίτια και στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Το 1977 είχε πεθάνει και ο συνδημιουργός του Αστερίξ Ρενέ Γκοσινί σε ηλικία μόλις 51 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πολύπλευρη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Έκθεση του Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα»

Στην τελετή των εγκαινίων της 29ης Έκθεσης Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, παρέστη ο Πρόεδρος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα και την Κορινθία την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 30 Ιουνίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αργολίδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 90η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από 05-13.09.2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »