Ο Γιάννης Ανδριανός για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«101 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, τιμούμε και φέτος με άσβεστη συγκίνηση
τους εθνομάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους στην πατρώα γη του Πόντου, αλλά και τους απογόνους τους που μέσα από τις στάχτες και την προσφυγιά έστησαν ξανά το βιος τους στις νέες πατρίδες, πρόκοψαν και μεγαλούργησαν, κρατώντας γενιά μετά τη γενιά ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ανεκτίμητη παρακαταθήκη του Ελληνικού Πόντου.

Ιδιαίτερα σήμερα, ενόψει της όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας, το αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι και μια συμβολική υπογράμμιση της αποφασιστικότητάς μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις εναντίον του ιστορικού αναθεωρητισμού και της σχετικοποίησης του διεθνούς δικαίου, ώστε η φρίκη της γενοκτονίας να αποτελέσει επιτέλους κάποτε παρελθόν για ολόκληρο τον πλανήτη».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Η παρουσίαση του βιβλίου «Όρθια με κάθε κόστος» της Έλενας Λεζέ στο Βουλευτικό

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, οι Εκδόσεις Κύκνος και η συγγραφέας Έλενα Λεζέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Όρθια με κάθε κόστος», το οποίο αναδεικνύει τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ανάπλι… σεργιάνι ο νους στις γειτονιές”: Μια ομαδική έκδοση αγάπης και μνήμης παρουσιάζεται στο Βουλευτικό

Οι γειτονιές του Ναυπλίου “ζωντανεύουν” μέσα από τις σελίδες μιας ιδιαίτερης εκδοτικής προσπάθειας, που ενώνει τη νοσταλγία με την προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »