Παναγία των Παρισίων: Ανοιχτό για το κοινό το προαύλιο ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Έναν περίπου χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της Παναγίας των Παρισίων, ο προαύλιος χώρος της Παναγίας των Παρισίων που όλο αυτό το διάστημα παρέμενε κλειστός για το κοινό, άνοιξε και πάλι.  
Λόγω της σοβαρής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 15 Απριλίου της περασμένης χρονιάς, ο προαύλιος χώρος (parvis), όπως και ο παρακείμενος δρόμος, η rue du Parvis, «είχαν μολυνθεί από μόλυβδο, γεγονός που προκάλεσε άμεσο αποκλεισμό του χώρου, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος του Παρισιού. Συστηματικοί έλεγχοι και καθαρισμός θα γίνονται στον χώρο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Οι εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη καθώς η συνέπειες της καταστροφής ήταν μεγάλες. Οι εργασίες είχαν διακοπεί λόγω της επιδημίας Covid-19 και θα επανεκκινήσουν προοδευτικά, με στόχο την πλήρη αναστήλωση του καθεδρικού ναού μέχρι το 2024. 
Το άνοιγμα του χώρου την ημέρα της Πεντηκοστής αποτελεί «ιδιαίτερο σημάδι» και «απελευθέρωση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί στους δημοσιογράφους. «Είναι ένα όμορφο σύμβολο ένα πρώτο βήμα για να ξαναβρούμε την Νοτρ Νταμ», δήλωσε στο πλευρό του ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ, καθώς ο χώρος άρχισε σιγά-σιγά να γεμίζει από τους Παριζιάνους που ήρθαν ειδικά για την περίσταση. «Η Νοτρ Νταμ είναι το έμβλημά μας, περισσότερο από τον Πύργο του Άιφελ».
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επιμελητήριο Αργολίδας: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αργολίδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 90η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από 05-13.09.2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026

Στην τελετή λήξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Κίου στις 26 Ιουνίου 2026 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: Με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» (σε παράφραση της γνωστής φράσης του Νικηφόρου Βρεττάκου), ερχόμαστε φέτος κοντά στο βιβλίο σε όλες του τις μορφές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πολύπλευρη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Έκθεση του Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα»

Στην τελετή των εγκαινίων της 29ης Έκθεσης Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, παρέστη ο Πρόεδρος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου: «Η πρόληψη απέναντι στον καρκίνο σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ιατρού και Αντιδημάρχου Διοίκησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, Αναστασίας Αργυροπούλου, κατά τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινιάζει σήμερα το νέο Μουσείο Άργους – Πρόσκληση από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 στις 19:30, πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της νέας μόνιμης έκθεσης του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους από την Υπουργό Πολιτισμού,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »