Μαργέτας: Όλη η αλήθεια για τα δημοτικά απόβλητα και τη διαρροή στο Πόρτο Χέλι

Όταν η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ερμιονίδας μιλά για μισές αλήθειες από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν μπορεί την ίδια στιγμή στην ίδια ανακοίνωση να παρουσιάζει μισά έγγραφα. Ακολουθεί λοιπόν ολόκληρο το έγγραφο της πρόσκλησης για τη Δημοτική Επιτροπή της 30ης Ιουνίου 2026, όπου με απόλυτη σαφήνεια αναφέρεται ότι από τις 19 Απριλίου 2026 υπήρχε εκτός από περιβαλλοντικό και οικονομικό θέμα, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά την παρέμβασή μας και όχι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ως όφειλε, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης.

Γιατί όλα αυτά πρέπει να μείνουν κρυφά από τους πολίτες;

Όσον αφορά το θέμα του αποχετευτικού στο Πόρτο Χέλι, ο συλλογισμός του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ που ανακοινώθηκε σε συνέντευξή του ότι δηλαδή «δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαρροή λυμάτων από ένα σύστημα που δεν έχει τεθεί ποτέ σε λειτουργία», δεν συμβαδίζει με την Απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ στις 19 Ιανουαρίου 2026 για σύσταση επιτροπής καταγραφής παράνομων συνδέσεων αποχέτευσης στο υπό κατασκευή αποχετευτικό δίκτυο (ΑΔΑ: 93ΕΖΟΡ3Θ-ΟΕ2).

Τέλος ας αφήσουν στην άκρη τις αγαπημένες τους φράσεις για νομικές ενέργειες. Δεν τους φοβάται κανείς πια.

Κρανίδι 18 Ιουλίου 2026
Γιάννης Μαργέτας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Τρίτωσε το κακό» στο Ναύπλιο: Παραίτηση-καρμπόν «αλά καρτ» και από την Άντζη Παναγιωτακοπούλου

Το πολιτικό οικοδόμημα της παράταξης του Δημήτρη Ορφανού καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, όμως το μοντέλο των παραιτήσεων που επιλέγουν τα στελέχη του συνεχίζει να προκαλεί την κοινή λογική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Παραιτήθηκε από τη θέση του άμισθου αντιδημάρχου ο Γ. Φραγκιουδάκης-Παραμένει στη Δημοτική Επιτροπή και στον συνδυασμό Ορφανού

Παραιτήθηκε από τις θέσεις του άμισθου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ναυπλιέων ο Γιώργος Φραγκιουδάκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπενθυμίζει την αυστηρή τήρηση των αποφάσεων απαγόρευσης κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές

Με αφορμή την αυξημένη επισκεψιμότητα που αναμένεται κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπενθυμίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »