Ναύπλιο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα του Αγίου Πνεύματος – Η γιορτή των εμπόρων στην Αγία Μονή

Με ειδικό καθεστώς λειτουργίας θα υποδεχθεί την αγορά του Ναυπλίου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν κλειστά, τηρώντας την καθιερωμένη εθιμική αργία. Εξαίρεση αποτελεί η Παλιά Πόλη, όπου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά για την εξυπηρέτηση της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Παράλληλα, οι έμποροι της πόλης θα τιμήσουν τη δική τους γιορτή με Θεία Λειτουργία στην Αγία Μονή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026 εορτή του Αγίου Πνεύματος , θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

Δεδομένου ότι έχει καθιερωθεί ως ‘’ Εθιμική ‘’ αργία που τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης μας καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Την ίδια ημέρα, το πρωί , θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο μοναστήρι της Αγίας Μονής Ζωοδόχου Πηγής Ναυπλίου , και θα χαρούμε να είστε κοντά μας στη γιορτή των εμπόρων της πόλης μας!

Να τονίσουμε ότι τα καταστήματα της Παλιάς Πόλης θα παραμείνουν ΑΝΟΙΧΤΑ εξαιτίας της Τουριστικής Κίνησης που υπάρχει το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Με εκτίμηση
Εκ του ΔΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »