Αργολίδα: Οι αποφάσεις στην συζήτηση για το νερό στο Κουτσοπόδι

Η συζήτηση για το νερό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Κουτσοπόδι ανέδειξε για ακόμη μια φορά την αγωνία των παραγωγών, την εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών που ακόμα δεν έχει φτάσει το νερό του Ανάβαλου και την υλοποίηση προβληματικών έργων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην:
-αποσπασματικότητα των όποιων έργων γίνονται,
-έλλειψη ενός ολιστικού και σοβαρού σχεδιασμού,
-αποφυγή από τους αρμόδιους για μια ουσιαστική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με το πώς θα επιλυθεί το συνολικό αρδευτικό πρόβλημα της περιοχής (από το Μοναστηράκι, τις Μυκήνες και τα Φίχτυα έως το Μπόρσα, το Κουτσοπόδι και το Πανόραμα).

Ειδικότερα, μεγάλη συζήτηση έγινε για την επέκταση του δικτύου που σχεδιάζει η Περιφέρεια με το έργο “ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΡΣΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ” και το οποίο, πέραν του ότι αφήνει εκτός κάλυψης την περιοχή Μπόρσα (παρά την αναφορά στον τίτλο!), θα δημιουργήσει προβλήματα σε περιοχές που αυτή τη στιγμή αρδεύονται από τον ίδιο αγωγό!

Θα χρειαζόταν ένα άλλος σχεδιασμός που να καλύπτει πλήρως όλη την περιοχή Κουτσοποδίου – Μπόρσα – Φιχτύων, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στο υπάρχον αρδευτικό δίκτυο.

Οι παρεμβάσεις τόνισαν την ανάγκη κινητοποίησης για να διεκδικηθούν τα αυτονόητα που τόσα χρόνια δεν υλοποιούνται!

Τις επόμενες μέρες θα υπάρχει συνάντηση της Επιτροπής για τα επόμενα βήματα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Με απόλυτη επιτυχία η μαθητική εκδήλωση Παρουσίασης Δράσεων του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 11 Μαΐου, στον εμβληματικό χώρο του Βουλευτικού, η ετήσια Παρουσίαση Δράσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου για το σχολικό έτος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 -Πτωχός: Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος δεν είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αφορούν την Κορινθία, την Αργολίδα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Ο Στρατής Τσίρκας στα «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, μετά την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Πορτρέτα πολιτικών» που κάλυψε ολόκληρο το 2024, προχωρά σε μια νέα πρωτοβουλία, με τον γενικό τίτλο «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

5η Εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Ναυπλίου με θέμα “ Η βία των ανηλίκων”

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ναυπλίου σας καλεί στην 5η εκδήλωσή του που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2026 και ώρα 11.00 π.μ. στο 1o Γυμνάσιο Ναυπλίου, με θέμα: «Η βία των ανηλίκων»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι παρατάξεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ζητούν μεταφορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Τοπική Διοίκηση

Στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 για τη λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »