Με λαμπρότητα και κατάνυξη η λιτάνευση του Αγίου Πέτρου, πολιούχου του Άργους

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, 2 Μαΐου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου και προστάτη του Άργους, Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους του Θαυματουργού.

Το επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Αγίου Πέτρου, όπου νωρίτερα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτω, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικο, Μάνης κ. Χρυσόστομο και τον οικείο ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο.

Αμέσως μετά, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής και με την παρουσία του κλήρου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το κέντρο του Άργους κατακλύστηκε από πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, οι οποίοι με ευλάβεια περίμεναν να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου. Η ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιφοράς ήταν γεμάτη κατάνυξη, αναδεικνύοντας τον ισχυρό πνευματικό δεσμό των Αργείων με τον προστάτη τους.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Περίεργη απάντηση – παρέμβαση στήριξης της δημοτικής αρχής από τους εκδότες βιβλίων και μαθήματα δημοσιογραφίας !!!

Είναι αυτό που λένε: «Εσένα τώρα ποιος σου μίλησε και πήρες θέση;». Αυτό το ερώτημα μάλλον ταιριάζει απόλυτα στους διοργανωτές της Έκθεσης Βιβλίου στο Ναύπλιο, οι οποίοι, εκτός από βιβλία,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανεμογεννήτριες ή μόλυνση από αμίαντο σε Ναύπλιο, Παραλιακή και Ζάβιτσα; – Του Τόλη Κοΐνη

Υποτίθεται ότι καταστρέψαμε τα βουνά μας για να βάλουμε τις απόλυτα φιλικές για το περιβάλλον ανεμογεννήτριες. Υποτίθεται ότι είχαν προηγηθεί σοβαρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »