Ομιλία στο ΚΑΠΗ Ναυπλίου με θέμα «Η γέφυρα μεταξύ των γενεών»

Ο Δήμος Ναυπλιέων, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικής Μέριμνας και Τρίτης Ηλικίας, διοργανώνει ομιλία με θέμα «Η γέφυρα μεταξύ των γενεών», τη Δευτέρα 2/2/2026 και ώρα 10:00 π.μ., στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ναυπλιέων (25ης Μαρτίου 25).

Πρόκειται για μια ομιλία του ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, αφιερωμένη στην επικοινωνία μεταξύ παλαιότερων και νεότερων γενεών, στη σημασία της μνήμης ως πολύτιμου βιώματος ζωής και στη δύναμη της ανθρώπινης παρουσίας μέσα στον χρόνο ως στοιχείο σύνδεσης και νοήματος.

Στο πλαίσιο της ομιλίας θα αναδειχθούν οι αλλαγές στους ρόλους των γενεών, η αξία της εμπειρίας και της αφήγησης ζωής, ο ρόλος της τεχνολογίας ως πιθανής γέφυρας επικοινωνίας, καθώς και οι φόβοι και οι ανάγκες των μεγαλύτερων ανθρώπων σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τα Κέντρα Κοινότητας, το ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Ναυπλιέων και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ουσιαστικό χώρο συνάντησης, διαλόγου και σύνδεσης ανάμεσα στις γενιές.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αργολίδα: Kάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για το νερό από τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Άργους – Μυκηνών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Άργους – Μυκηνών καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και όλους τους αγρότες και τους πολίτες της περιοχής, να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μεγάλη μηχανοκίνητη διαμαρτυρία την Τρίτη (21/7) για το νερό στο κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας

Δραματική έκκληση για τη σωτηρία των υδατικών πόρων της Αργολίδας απευθύνει ο Σύλλογος “Αργολίδα: όλοι για το Νερό”, διοργανώνοντας μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αποτελέσματα Πανελληνίων και οι ψυχολογικές συνέπειες-Της Έλενας Λεζέ

Κάθε χρόνο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποτελεί μια στιγμή γεμάτη ένταση, αγωνία και προσδοκίες για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους. Για πολλούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »