Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Επικίνδυνες θεραπείες αισθητικής ιατρικής από μη ειδικούς

Οι γιορτές πλησιάζουν και ανάλογα αυξημένη είναι και η ζήτηση σε θεραπείες αισθητικής δερματολογίας.

Δυστυχώς, αυξάνονται και οι καταγγελίες από ασθενείς που παραπλανούνται και εμπιστεύονται θεραπείες αισθητικής σε μη πιστοποιημένους και μη αδειοδοτημένους χώρους, από μη ειδικούς, με τελικό αποτέλεσμα την πρόκληση επιπλοκών και δυσμορφιών.

Όταν οι θεραπείες αυτές αφορούν την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (ΒΟΤΟΧ) το θέμα περιπλέκεται και η σοβαρότητα των επιπλοκών αυξάνεται.

Παραμορφώσεις, λοιμώξεις δέρματος, αλλεργίες, ακόμα και νεκρώσεις μπορεί να προκληθούν όταν οι θεραπείες αυτές γίνονται από μη ειδικούς, ακόμα χειρότερα βέβαια όταν γίνονται από μη ιατρούς.

Οι παραπάνω θεραπείες (υαλουρονικό οξύ και Botox ) είναι αυστηρά ιατρικές πράξεις και γίνονται αποκλειστικά σε ιατρεία από εξειδικευμένους ιατρούς.

Αυτοί γνωρίζουν να αντιμετωπίζουν με ασφάλεια και αξιοπιστία τον κάθε ασθενή αλλά και να διαχειρίζονται τυχόν επιπλοκές.

Με σκοπό την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιον εμπιστεύονται την υγεία τους.

Καλές γιορτές σε όλους με Υγεία !

 

Εκ του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »