Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Δημήτρη Ορφανού να δημιουργήσει ένα εργαλείο –άλλοθι για την παντελή έλλειψη έργου και την αναποτελεσματικότητά του με την επιτροπή διαφάνειας Μια επιτροπή που προφανώς θα χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν και κάθε φορά που θα έβρισκε τα δύσκολα.
Φυσικά, όταν ένα τέτοιο θέμα ορίζεται σαν εργαλείο επικοινωνιακής πολιτικής με αποκλεισμό του Δημήτρη Κωστούρου που θα ήταν κατηγορούμενος διάρκεια χωρίς να μπορεί να καταθέσει τις δικές του απόψεις τότε είναι δεδομένο ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε με εμφανή πολιτική υστεροβουλία θα οδηγείτο στην αποτυχία αφού ακόμη και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήταν αρνητικοί να παίξουν τέτοιους ρόλους και έτσι ο Δημήτρης Ορφανός έπεσε στον λάκκο που είχε ανοίξει για τον αντίπαλό του Δημήτρη Κωστούρο .
Ο πρώτος που απέσυρε τη συμμετοχή του από την επιτροπή διαφάνειας ήταν ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος στις 18 Νοεμβρίου με σχετική επιστολή που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο και σήμερα ολοκληρώθηκε το φιάσκο για τον Δημήτρη Ορφανό αφού ακολούθησε η δημόσια τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μάκαρη που ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους επικοινωνιακά παιχνίδια.
Στην επιστολή Παπαδημόπουλου αναφέρονται τα ακόλουθα:
Με την παρούσα μου Σας δηλώνω, όπως έπραξα και προφορικά κατά τη συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου 2025, ότι παραιτούμαι από την Επιτροπή Διαφάνειας του Δήμου Ναυπλιέων.
Η απουσία των υπολοίπων επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κυρίων Δημητρίου Κωστούρου και Κωνσταντίνου Μάκαρη, δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο να συνεχίσω να είμαι μέλος της Επιτροπής αυτής, καθώς δεν νομιμοποιούμαι να εκπροσωπήσω μόνος μου σε αυτήν το σύνολο της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων.
Μετά τιμής,
Δημήτριος Παπαδημόπουλος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»





