4 νεκροί μετά από σύγκρουση Ελληνικού τάνκερ με τουρκικό αλιευτικό στα Άδανα (βίντεο)

Σύγκρουση μεταξύ δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων και τουρκικού αλιευτικού σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκική πόλης Μερσίνη στα Άδανα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία με το όνομα «ΈΦΕΣΟΣ» ανήκει στην εταιρία «ANDRIAKI», συμφερόντων της οικογένειας N.J. GOULANDRIS, έχει χωρητικότητα 165.730 τόνων και ναυπηγήθηκε το 2012.
Το τουρκικό αλιευτικό ανετράπη και σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης. Προς το παρόν, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες της σύγκρουσης. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης λίγο μετά το περιστατικό έκαναν λόγο για πέντε αγνοούμενους, ενώ όπως μετέδωσαν πριν λίγο οι τέσσερις εξ αυτών ανασύρθηκαν νεκροί. 
Στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων δεκατρείς Έλληνες, ενώ στο αλιευτικό σκάφος, που έχει αναποδογυρίσει, δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.
Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητά επανεξέταση των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νικόλαο Παπαθανάση, με θέμα «Επανεξέταση προσθήκης των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση “Παράγουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »