Βόμβα Γεωργιάδη: «Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία ανοίγματος κανενός κλάδου, θα δούμε αν και πώς θα ανοίξουμε»(βίντεο)

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην ανοίξει  ούτε το λιανεμπόριο αν δεν υποχωρήσουν τα νούμερα του κορωνοϊού αφού η επιδημιολογική εικόνα δεν φαίνεται να αλλάζει στον βαθμό που επιθυμούν ειδικοί και κυβέρνηση.

Θέλοντας να τερματίσει τις φήμες για άνοιγμα της αγοράς σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, είπε: «Όλες οι ημερομηνίες που διακινούνται, δεν διακινούνται από εμάς, για κανέναν κλάδο, για καμία δραστηριότητα. Όταν μας πουν οι λοιμωξιολόγοι, θα προχωρήσουμε. Τον πρώτο λόγο τον έχει η επιτροπή και η εξέλιξη της πανδημίας, που θα καθορίσει τον ρυθμό ανοίγματος της αγοράς».
Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει άνοιγμα της αγοράς: «Δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες. Θα δούμε αν και πώς θα ανοίξουμε. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο. Σ’ αυτή τη μεγαλύτερη ζημία, βάλαμε πρώτα τα εποχικά είδη και είπαμε να αρχίσουμε με αυτά και ακολούθως θα πάμε στα μαγαζιά με παιχνίδια, λουλούδια, βιβλία, κτλ» τόνισε ο υπουργός, ενώ δε διευκρίνησε αν θα μπουν στην ίδια μοίρα και τα κομμωτήρια.
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση. Τα νούμερα παραμένουν ψηλά» και πρόσθεσε ότι οι εικόνες που ήρθαν από την Αγγλία με το άνοιγμα των καταστημάτων «είναι εφιαλτικές. Παίρνουμε μικρό ρίσκο με το άνοιγμα των 110 εποχικών καταστημάτων, υπό τον όρο ότι θα σεβαστούν τους κανόνες και δεν θα δούμε εικόνες συνωστισμού. Αν δούμε τέτοιες εικόνες και υπάρξουν εστίες υπερμετάδοσης θα λάβουμε πιο σκληρά μέτρα».
«Όσο αυξάνεται η κινητικότητα, τόσο δυστυχώς αυξάνεται και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού», είπε αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μικρά συνοικιακά μαγαζιά για να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες.
Για το ρίσκο που καλείται να λάβει η κυβέρνηση με ενδεχόμενο άνοιγμα τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξεις την αγορά και να μην αυξηθούν τα κρούσματα. Όσο μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ο ιός πέφτει. Όσο αυξάνεις την κινητικότητα, αυτόματα ανεβαίνουν τα κρούσματα. Αν όλος ο κόσμος τηρήσει πολύ αυστηρά τα μέτρα, τότε η άνοδος θα είναι μικρή. Αν έστω και κάποια μικρή ομάδα δεν τα τηρήσει, η διασπορά θα είναι μεγάλη».
Δείτε το βίντεο από την εκπομπή

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Με επιτυχία η ολοκλήρωση της χρονιάς στο Ελληνικό Ωδείο Άργους – Διακρίσεις για δύο σπουδάστριες

Με θερμά χειροκροτήματα, χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Ωδείου Άργους, σηματοδοτώντας τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Η εκδήλωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα και την Κορινθία την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 30 Ιουνίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λαμπερή η τελετή αποφοίτησης 2026 για τους τελειόφοιτους του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου (βίντεο)

Χαμόγελα, αγκαλιές, αλλά και δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου στην καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου. Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, καθηγητές, γονείς και επίσημοι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Αργολίδα: Όλοι για το νερό”: Κάλεσμα σε ενημέρωση και οργάνωση κινητοποίησης

Παρά το πολύ θετικό ύψος βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας του νερού του Ανάβαλου και τη μεγάλη σε ποσότητα και διάρκεια λειτουργία της πηγής Κεφαλαρίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου για Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους: «Σπουδαία ημέρα και νέα εποχή για τον πολιτισμό μας»

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Δήμου Άργους-Μυκηνών, Αναστασία Αργυροπούλου, χαιρετίζει την επαναλειτουργία του ιστορικού μουσείου μετά από 12 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »