Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας. Ως εκ τούτου, τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 σε 03:00.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει σχετικά:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Γιατί γίνεται η αλλαγή της ώρας

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Τη δεκαετία του ’70, υπό την επήρεια της πετρελαϊκής κρίσης, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν το φως της ημέρας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από το 1996 ισχύει μία ενιαία, πανευρωπαϊκή ρύθμιση, κατά την οποία την Άνοιξη γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά (ώστε να αξιοποιούμε το φως της ημέρας για μία ώρα επιπλέον), ενώ το Φθινόπωρο τα επαναφέρουμε μία ώρα πίσω.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τάσος Χρόνης: “Προτεραιότητά μας οι σύγχρονες σχολικές στέγες” – Ξεκινούν οι εργασίες στο Λυγουριό

Τη σταθερή δέσμευση της δημοτικής αρχής για ασφαλείς και σύγχρονες σχολικές μονάδες υπογράμμισε ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, με αφορμή την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μετά το δημοσίευμα έτρεχαν με τα χορτοκοπτικά – Όταν ο Τοπικός Τύπος κινητοποιεί τη Δημοτική Αρχή

Ένα δημοσίευμα της ΑΡΓΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου 2026, ανάγκασε την υπηρεσία Καθαριότητας σε άμεση κινητοποίηση για τα αυτονόητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »