Εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τους δωρητές και ευεργέτες του Δήμου Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο εκδήλωσης τιμής και μνήμης, προς τους δωρητές και ευεργέτες του πραγματοποιεί ετησίως, το καθιερωμένο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εκκλησιαστικό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τους Ευεργέτες και δωρητές που ήδη μνημονεύονται: Χάρολντ Μακ. Γκάσκιν, Άννα και Ιωάννης Ιατρού, Νικόλαος και Ευγενία Ιατρού, Τάκης Ιωαν. Καράπαυλος, Βασίλειος και Καίτη Κοντολέων, Δημήτριος Μανουσάκης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Μαρία Κων. Ράδου, Αναστάσιος Σταματιάδης, Ιωάννης και Ουρανία Σκούμπη.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανού, θα συμπεριληφθούν από εφέτος στον κατάλογο των μνημονευομένων προσώπων και οι ευεργέτες που έχουν προσφέρει στις περιοχές αυτές: Οι μεγάλοι ευεργέτες Αδριανό Αγγελόπουλο και Μαριγούλα Αγγελοπούλου, ιδρυτές του Αγγελοπούλειου ιδρύματος με την προσφορά τους στα σχολεία του τέως δήμου Μιδέας.
Η Στυλιανή Δούκα, το γένος Κερασόπουλου, με την μεγάλη δωρεά στο Γηροκομείο Ναυπλίου.
Ο Νικόλαος Καραγιάννης, με την τεράστια δωρεά πινάκων ζωγραφικής και σημαντικότατου και μοναδικού αρχειακού υλικού της ιστορίας του Εθνικού θεάτρου.
Ο Ηλίας Δρούζας που έχει ιδρυτής του «κληροδοτήματος Δρούζα» το οποίο διαχειρίζεται ο Δήμος Ναυπλιέων.
Ο Ανδρέας Συγγρός, δωρητή του δημοτικού σχολείου στο Μάνεσι και του παλαιού δημοτικού σχολείου Τολού.
Ο Ανδρέας Μπικάκης, δωρητής των 140 στρεμμάτων όπου σήμερα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ασίνης και τέλος ο Αναστάσιος Κοφινιώτης, ιδρυτής του ιδρύματος «Παρνασσός»,στη Νέα Τίρυνθα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αργολική απόβαση στη Λυών: 14 αθλητές του Choy Lee Fut στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ Φού

Ο σύλλογός μας ανακοινώνει τη συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) αθλητών και αθλητριών στο 20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΓουΣού Κουνγκ Φού, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λυών της Γαλλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ανάπλι… σεργιάνι ο νους στις γειτονιές”: Μια ομαδική έκδοση αγάπης και μνήμης παρουσιάζεται στο Βουλευτικό

Οι γειτονιές του Ναυπλίου “ζωντανεύουν” μέσα από τις σελίδες μιας ιδιαίτερης εκδοτικής προσπάθειας, που ενώνει τη νοσταλγία με την προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός»: Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Βαμβακά με τίτλο «Το αλωνάκι»

Ο Σύλλογος Αργείων ο Δαναός σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του κυρίου Βασίλη Βαμβακά με τίτλο Το αλωνάκι, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στο Μέγαρο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »