prooptiki@msn.com

Γ. Γκιόλας: «Ομολογία αποτυχίας ή μεθόδευση σκοπιμότητας οι 5 γιατροί με μπλοκάκι που θέλει να προσλάβει η διοίκηση της Ν.Μ. Άργους;»

Ερωτηματικά προκαλεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (7653/9.06.2021) με την οποία επιδιώκεται η συνεργασία του νοσοκομείου Άργους με πέντε εξωτερικούς συνεργάτες, ιδιώτες ιατρούς, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι)!

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID19 και ενώ το τελευταίο διάστημα η διασπορά μειώνεται, η νοσηλευτική μονάδα Άργους ζητάει συνεργασία με δύο παιδιάτρους, έναν παθολόγο και δύο ιατρούς γενικής ιατρικής οι οποίοι μεταξύ άλλων θα πρέπει να καλύπτουν και εφημερίες του νοσοκομείου.
Με την παραπάνω ενέργεια γεννάται το εύλογο ερώτημα ως προς τη σκοπιμότητα που αυτή εξυπηρετεί. Γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ προβαίνουν με καθυστέρηση σε μία προσωρινή λύση για την κάλυψη πάγιων αναγκών του νοσοκομείου αναζητώντας πέντε εξωτερικούς ιδιώτες ιατρούς, χωρίς να έχουν προηγουμένως μεριμνήσει για μία μόνιμη λύση προκηρύσσοντας τις κενές θέσεις.
Τα προβλήματα υποστελέχωσης και οι πάγιες ανάγκες σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό ήταν γνωστά εδώ και μήνες και τα είχαμε εγκαίρως αναδείξει. Ήδη, μόλις προχθές, σε
πρόσφατη δήλωσή μας προς τα ΜΜΕ, μετά τη γενικόλογη τοποθέτηση του κ. Κοντοζαμάνη κατά την επίσκεψη του στις νοσηλευτικές μονάδες του νομού, επισημαίναμε και πάλι ότι θα πρέπει:
• Να δοθεί λύση στο θέμα της υποστελέχωσης, καθώς υπάρχουν κλινικές που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης μόνιμων ιατρών. Είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της προκήρυξης των θέσεων.
• Να δοθεί λύση στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του κτιρίου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού καθώς και στην υποστελέχωσή της, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που είχε σαν αποτέλεσμα την περικοπή της μίας βάρδιας.
• Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της παιδιατρικής κάλυψης, που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες λόγω της έλλειψης παιδιάτρων, ώστε να σταματήσουν οι παραπομπές παιδιών σε νοσοκομεία όμορων νομών.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η νοσηλευτική μονάδα Άργους υποχρεώνεται στην αναζήτηση συνεργασιών -πλήρους ή μερικής απασχόλησης- με ιδιώτες γιατρούς για να καλυφθεί η λειτουργία της. Το νοσοκομείο δεν είχε φτάσει ποτέ σε τέτοια κατάσταση, ούτε καν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια της τρόικας με τους αυστηρότατους δημοσιονομικούς περιορισμούς.
Η υγειονομική κάλυψη των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και απαιτείται η άμεση επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης με την πρόσληψη μόνιμων ιατρών σε όλες τις ειδικότητες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης. Πρόκειται για τρικ να κρυφθούν κακήν – κακώς οι ελλείψεις μονίμων ιατρών στη νοσηλευτική μονάδα Άργους ή αποτελεί σύμπτωμα μιας αναποτελεσματικής διοίκησης;
 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ευχαριστήριο των υγειονομικών υπαλλήλων σε αναστολή στον Δήμο Αργους Μυκηνών

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή του Γ.Ν.Αργολίδας ευχαριστούν το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών που στάθηκε αρωγός στο δίκαιο αίτημά μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με παρέμβαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών αυξήθηκαν οι νέες θέσεις ιατρών στο νοσοκομείο

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος υπήρξε πάντοτε στο πλευρό της διοίκησης του Νοσοκομείου Άργους και έμπρακτα στήριζε την γενναία προσπάθεια όλων των υγειονομικών να

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΤΟΕΒ Ηρας-Κουρτακίου και ανασυγκρότηση του ΓΟΕΒ στην ατζέντα Αναστασόπουλου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας για θέματα αγροτικού τομέα, στην οποία συμμετείχε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος. Ειδικότερα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »