prooptiki@msn.com

33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση στο Αργος

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι η 33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. και την Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Πελοποννήσου στην πόλη του Άργους, από το Σάββατο 8 Απριλίου μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 (βράδυ).
Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική
Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση αλλά και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Εκτός των παραπάνω η Π.Α.Π.Ε., περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικ, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ, αλλά και θεατρικού έργου με απονομή «Όσκαρ»!
Στην 33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση μπορούν να συμμετάσχουν όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν από όλη την Ελλάδα, εφόσον παρουσιάσουν το αποτέλεσμα πρωτογενούς έρευνας για κάποιο θέμα που έχουν επιλέξει. Στις υπόλοιπες δραστηριότητες, που αναφέρονται πιο πάνω, η συμμετοχή είναι ατομική ή ομαδική. Για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης, παρακαλούμε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την προδήλωση (πρόθεση) συμμετοχής (Δήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής Κοινότητας) στη διεύθυνση http://bit.ly/PAPE2017-Prodilosi έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
Κεντρικός συντονιστής της δράσης ορίζεται ο κ. Χρήστος Παπαφιλόπουλος (τηλ. 6948711264, καθημερινές 20:00-23:00 e-mail: chpapa68@yahoo.gr), ενώ υπεύθυνος προγράμματος ο κ. Ευάγγελος Μπουρδέρης (τηλ. 6972351611, e-mail: vabuangelo@yahoo.gr). Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε σε αυτούς.
Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο ορίστηκε στο συμβολικό ποσό των δέκα πέντε Ευρώ (€ 15,00) για τους Ανιχνευτές και τους Βαθμοφόρους και καλύπτει τη διατροφή και τα αναμνηστικά της Δράσης. Παράλληλα, εφόσον υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση εκ μέρους των Κοινοτήτων που θα συμμετάσχουν, καταβάλλεται προσπάθεια από την Κεντρική Διοίκηση και την Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Πελοποννήσου για τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης τους προς και από το Άργος. Η διαμονή των Κοινοτήτων Ανιχνευτών θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία και η διατροφή των κυρίως γευμάτων θα γίνει με ευθύνη της Οργανωτικής Ομάδας.
Όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 33η Π.Α.Π.Ε. θα πρέπει να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση Συμμετοχής, η οποία υπογεγραμμένη από τον Αρχηγό Κοινότητας, τον Αρχηγό Συστήματος και τον Περιφερειακό Έφορο, πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
ηλεκτρονικά στη διεύθυνση papeinfo@sep.org.gr.
ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πτολεμαίων 1, Παγκράτι, 11635 Αθήνα», υπόψη κας Ματίνας Κεράνη, με την ένδειξη «Για την 33η Π.Α.Π.Ε.».
με φαξ στον αριθμό 2107236561.
Παράλληλα θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση http://bit.ly/PAPE2017-Dilosi, ενώ για την αποστολή αρχείων/ψηφιακών μέσων θα δοθούν οδηγίες μέσω του blog της Π.Α.Π.Ε στη διεύθυνση https://papeinfo.wordpress.com/.
Το συμβολικό κόστος των δέκα πέντε Ευρώ (€ 15,00) ανά άτομο θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017. Η κατάθεση του ποσού πρέπει να γίνει ανά Κοινότητα στο λογαριασμό 362-002002-004878 της ALPHABANK (ΙΒΑΝ: GR02 0140 3620 3620 0200 2004 878). Στην αιτιολογία του καταθετηρίου να αναγράφεται «33 ΠΑΠΕ – Όνομα Κοινότητας», αντίγραφο του οποίου πρέπει να σταλεί μαζί με την Αίτηση Συμμετοχής. Εναλλακτικά η πληρωμή του ποσού μπορεί να γίνει στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1 / 2ος όροφος).
Σας προσκαλούμε στο Άργος, για να ζήσουμε μια ακόμη μοναδική Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Η ιστορία γράφει «33» πλέον, γιατί εσείς την αγκαλιάζετε.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γκιόλας: «Να παραμείνει η Καραθώνα στη χρήση του Ναυπλιακού λαού και των επισκεπτών της»-Η απάντηση Σταϊκούρα

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Γκιόλα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Μιλώντας προχθές, 29 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »