prooptiki@msn.com

Έκτακτο: Πύρινος κλοιός σε Λακωνία και Μεσσηνία-Έκτακτη σύσκεψη των ΣΟΠΠ στις 2 Π.Ε. όπως και στην Π.Ε. Αρκαδίας

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να συνδράμουν τις τιτάνιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να περιοριστούν τα πάμπολλα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στη Μεσσηνία και την Λακωνία, ορισμένα από την Δευτέρα 2 Αυγούστου -καθώς οι άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις- και άλλα που εκδηλώθηκαν το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 5 του μήνα.

Στον αγώνα ενάντια στις φλόγες συνδράμουν με μηχανήματα και υδροφόρες, τόσο η Περιφέρεια, όσο και οι τοπικοί δήμοι, καθώς και εθελοντές.
Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την έκτακτη σύγκληση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στις Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας, σήμερα αργά το μεσημέρι στην Σπάρτη και στις 10 το βράδυ στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, αντίστοιχα. 
Εκτάκτως συγκαλείται, στις 10 το βράδυ επίσης, το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Αρκαδίας, στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται από το μέτωπο της πυρκαγιάς που από την Ανω Μεσσηνία κατευθύνεται στην Αρκαδία.
Στις συνεδριάσεις μετέχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλα τα μέτωπα.
ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Στο μεταξύ, η κατάσταση όπως διαγραφόταν αργά το απόγευμα σήμερα ήταν πολύ δύσκολη στην Άνω Μεσσηνία -στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας- όπου οι ισχυροί άνεμοι αναζωπύρωσαν το μεσημέρι διάφορες εστίες με συνέπεια οι φλόγες να φθάσουν στο Καρνάσι, όπου κατά πληροφορίες υπέστησαν ζημιές σπίτια. Ηδη λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, καθώς ένα μέτωπο είχε φθάσει στο Δεσύλλα, δόθηκε εντολή μέσω του 112 για εκκένωση του Διαβολιτσίου στο οποίο πλησίαζε επικίνδυνα η φωτιά, ενώ η ίδια εντολή δόθηκε επίσης για τις περιοχές της Ανω και της Κάτω Μέλπειας, με οδηγίες ο πληθυσμός να κατευθυνθεί προς Κεντρικό ή Ζευγολατιό.
Ανάλογα με την φορά του ανέμου τα μέτωπα κινούνταν προς διάφορες κατευθύνσεις, με ένα από αυτά να κινείται προς το Ίσσαρη, στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.
Στην άλλη πυρκαγιά της Μεσσηνίας, στην περιοχή του Βλαχόπουλου, η οποία καίει σε διάσπαρτα μέτωπα, δόθηκε οδηγία για μερική εκκένωση κατοικιών, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Νωρίς το απόγευμα εξ άλλου, εκδηλώθηκαν δύο ακόμα πυρκαγιές στη Μεσσηνία, η μία στην περιοχή Ελληνικά της Ανθειας -όπου αργά το βράδυ δόθηκε εντολή για εκκένωση, προληπτικά, της Κάτω Αμφειας- και η δεύτερη στο Αριοχώρι. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες καταβάλουν το μέγιστο δυνατό για να περιορίσουν τις φωτιές αυτές.
Το βράδυ σήμερα, στα μέτωπα των πυρκαγιών στη Μεσσηνία βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ενώ σε αυτά βρίσκονται αντιπεριφερειάρχες, όπως επίσης και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής.
“Η Περιφέρεια με ό,τι μέσο έχει στην διάθεσή συνδράμει την Πυροσβεστική Υπηρεσία” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.
ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
Έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λακωνίας προκάλεσε το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, μετά την σοβαρή αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Κόκκινα Λουριά, στην Καστάνια της Λακωνίας.
Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, πυρκαγιά πέρασε την κορυφογραμμή στην περιοχή του Σιδηρόκαστρου, το οποίο εκκενώθηκε.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Καταγγελία Δημάρχου Επιδαύρου, Τ. Χρόνη: “Εμμονή, ανευθυνότητα ή πολιτική σκέψη άλλων δεκαετιών;” (βίντεο)

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης καθώς και το αίσθημα ευθύνης να ενημερώσει τους δημότες για συγκεκριμένες αρνητικές παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εμβάθυνση και διαρκής διάλογος με την κοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων της- Της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου

Η κυβέρνηση είναι προφανές, από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως έλαβε το μήνυμα των Ευρωεκλογών που οι πολίτες θέλησαν να στείλουν, κυρίως δια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Την Παρασκευή 07/06/2024 το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας συγκροτήθηκε ομόφωνα σε σώμα, σε διαπαραταξιακή βάση, όπως αυτή προέκυψε από το εκλογικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Μανιάτης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!”

“Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου, να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεσμεύομαι ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »