prooptiki@msn.com

Ανοίγουν αυλαία τα «Αρτεμίσια 2009» στην Καρυά

Ανακοινώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυάς οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις του συλλόγου, τα καθιερωμένα «Αρτεμίσια 2009», που γίνονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ξεκινώντας από το παραδοσιακό πανηγύρι στο ξωκλήσι της Παναγίας και τελειώνοντας πάλι με το μεγάλο πανηγύρι τ’ Αϊ-Γιαννιού, της ιστορικής εκκλησίας του χωριού, στις 29 Αυγούστου.
Για όλο αυτό το διάστημα η περιοχή της Καρυάς γίνεται πολιτιστικό επίκεντρο ολόκληρου του Νομού Αργολίδας και όχι μόνο. Ήδη έχουν καταφτάσει στο χωριό αρκετοί Καρυώτες της διασποράς που διαμένουν είτε στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Σάββατο 15 Αυγούστου
• Το πρωί θα γίνει πανηγύρι στο ξωκλήσι της Παναγίας και θα φουντώσουν παλιοί λεβέντικοι χοροί με το κλαρίνο του Χριστόπουλου, το νταούλι του Σουρβίνου και το δημοτικό τραγούδι του Μούντριζα. Το ανάλογο φαγοπότι -γουρνοπούλα, γκιόσα κτλ.- θα συμπληρώνουν το κέφι.
• Την ίδια μέρα στις 7:00 μ.μ. θα γίνει τιμητική εκδήλωση για τους ξενιτεμένους Καρυώτες στο χωριό. Με ποιήματα , χορούς και τραγούδια από τα παιδιά, με χαιρετισμούς από του μετανάστες, με έκθεση σχετικών φωτογραφιών. Θα δοθούν αναμνηστικά δώρα. Στην εκδήλωση θα πάρει μέρος ο Σύλλογος μεταναστών από τη Γεωργία.
Κυριακή 16 Αυγούστου 8:30 μ.μ.
Στην Αγριλίτσα, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, θα παιχθεί το θεατρικό έργο «Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια» από το θίασο της «Αργολικής Πρότασης».
Πέμπτη 20 Αυγούστου 9:00 μ.μ.
• Θα γίνει ημερήσια εκδρομή και επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και στο μοναστήρι Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.
Παρασκευή 21 Αυγούστου
• Μουσική βραδιά στην Καρυά με την σύγχρονη ορχήστρα του πολιτιστικού Συλλόγου Λυγουριού «Ν. Καββαδίας».
Σάββατο 22 Αυγούστου
Ημέρα αφιερωμένη στο Αρτεμίσιο. Αργολιδοαρκαδικό αντάμωμα στο Μπρακατσάκι. Με πρωτοβουλία των Συλλόγων Καρυάς, Νεστάνης, Βρουστίου, Κακουρίου και άλλων πολιτιστικών και ορειβατικών φορέων, θα γίνει πεζοπορία και ορειβασία στις πλαγιές –και όσων αντέχουν- στην κορυφή του Αρτεμισίου.
Στις 12:00 το μεσημέρι θα συγκλίνουν και θα ανταμώσουν όλοι στην πηγή στο Μπρακατσάκι. Εκεί θα γίνει γεύμα με ντόπιες γίδες βραστές, τραγούδια από κατοίκους της περιοχής, ζωντανή μουσική κ.ά.
• Το Σάββατο το απόγευμα, στις 5:00 μ.μ. στο γήπεδο της Καρυάς θα γίνει φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ νέων και παλαιμάχων του Ηρακλή Καρυάς.
Κυριακή 23 Αυγούστου
Γιορτή για τους ηλικιωμένους της περιοχής Καρυάς στις 7:00 μ.μ. στο χωριό, προς τιμήν των γερόντων με τα λευκά μαλλιά και τα ροζιασμένα χέρια;
• Θα χορέψει το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Καρυάς.
• Η καλλιτεχνική ομάδα της «Ελληνικής Παράδοσης» θα αναπαραστήσει πως γινόταν παλιά ο Καρυώτικος γάμος και το εικοσαμελές χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου από το Τσιουρτσέκι Ρουμανίας θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς της χώρας και χορούς του γάμου.
• Για όλους τους ηλικιωμένους θα υπάρχει ειδικό μενού και θα προσφερθούν αναμνηστικά δώρα.
28 και 29 Αυγούστου
Στο μεγάλο πανηγύρι του Αϊ-Γιαννιού ο κόσμος θα διασκεδάσει ελεύθερα στα μαγαζιά και θα γνωρίσει καλύτερα το μοναδικό χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό χωριό της Αργολίδας.
(Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Σύλλογο είναι: 6977098886-6945702917).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Άργους Μυκηνών-Παιδικές Χαρές: Με γοργούς ρυθμούς ο εκσυγχρονισμός τους-Ολοκληρώθηκε στον Ίναχο

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού για ασφαλείς παιδικές χαρές στο Δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε για την παιδική χαρά στον Ίναχο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η19η χορωδιακή συνάντηση στο Λυγουριό με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Επιδαύρου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Επιδαύρου και της Κοινότητας Λυγουριού, για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας, η δημοτική χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στη 19η χορωδιακή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »