Θεανώ Φωτίου: «Επιτάχυνση των δράσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά σε 120 δήμους της χώρας»

Με εντολή της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ.Φωτίου, επιταχύνονται οι διαδικασίες δημιουργίας υποδομών για τη βελτίωση των συνθηκών
διαβίωσης των Ρομά, σε όλη τη χώρα.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε:
«Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση. Έχουμε την πολιτική βούληση και το σχέδιο για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα  που σωρεύτηκαν επί σειρά δεκαετιών και κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς και τους αυτοδιοικητικούς φορείς ώστε να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την ένταξη των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες. Είναι στρατηγική μας επιλογή αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες  για την αξιοπρεπή διαβίωση τους».
Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ροµά, απέστειλε σε 120 δήμους όλης της χώρας, την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, η οποία περιλαμβάνει έτοιμες κωδικοποιημένες οδηγίες (πρότυπες τεχνικές εκθέσεις, υποδείγματα αιτιολογικών εκθέσεων και οδηγούς εφαρμογής, καθώς και υγειονομικές εκθέσεις), ώστε να διευκολυνθούν οι τοπικοί φορείς, να κερδηθεί σημαντικός χρόνος και να επιταχυνθεί η υλοποίηση των δράσεων.
Οι παρεμβάσεις θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) των Περιφερειακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και περιλαμβάνουν την εγκατάσταση υποδομών ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν πολυκέντρα  τα οποία θα έχουν σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και θα αποτελούνται από ντουζιέρες, δεξαμενές πλύσης κ.α. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία χώρων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και μαθησιακής στήριξης.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επιμελητήριο Αργολίδας: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αργολίδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 90η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από 05-13.09.2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Κόκκινες γραμμές και όροι στον Ορφανό για την επιστροφή Δωρή από τον Φραγκιουδάκη

Ένα βήμα πριν την αποχώρηση από την παράταξη Ορφανού είναι ο Γιώργος Φραγκιουδάκης που φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα στραβά μάτια και να αποδεχθεί την επιστροφή Δωρή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμικό ξεκίνημα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 του Δήμου Άργους – Μυκηνών με Γιάννη Κότσιρα (βίντεο)

To Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 του Δήμου Άργους – Μυκηνών ξεκινά δυναμικά το Σάββατο 04.07.2026 με τη συναυλία “ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – 30 χρόνια”, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους (ώρα: 21:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »