prooptiki@msn.com

Untitled Post

Στην υλοποίηση προγράμματος διατήρησης 10.000 θέσεων απασχόλησης σε συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα με την επιχορήγηση του 40% των εργοδοτικών εισφορών για 12 μήνες προχωρά ο ΟΑΕΔ, κατόπιν υπογραφής κοινής υπουργικής απόφασης από τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος τη διετία θα ανέλθει σε 19 εκατ. ευρώ, έως το τέλος του έτους 3 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 16 εκατ. ευρώ.
Οι επιχειρήσεις, οφείλουν α) να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό τόσο του
προσωπικού που απασχολείται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου όσο και του προσωπικού που απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση να έχει γίνει έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα επέκταση της σύμβασης τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος, ήτοι για 12 μήνες και β) να μην έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου.
Η ανωτέρω προϋπόθεση ισχύει και για επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν μετά από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.
Δεν θεωρείται μείωση προσωπικού η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, εφόσον προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομη-νία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Ως αντικατάσταση του μισθωτού από την επιχείρηση, θεωρείται επίσης και πρόσληψη που έλαβε χώρα μέσα στον ίδιο μήνα που πραγματοποιήθηκε η μείωση, ακόμη και στην περίπτωση που η πρόσληψη για αντικατάσταση έχει προηγηθεί.
Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. (Αριθμ. 14354/522/15.9.2011) δικαιούχοι του προγράμματος είναι κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα κλασικού τύπου, ξενοδοχεία τύπου Μοτέλ, ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (κάμπινγκ).
Ξενοδοχειακά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας που διατηρούν σε λειτουργία περισσότερες μονάδες, (Ξενοδοχειακές – Μαρίνες – SPA – Γκολφ κ.λπ.), μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για οποιαδήποτε μονάδα επιθυμούν, με τις ίδιες προϋποθέσεις.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:
– ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα, απασχολούνται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης που απασχολούνταν κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα, για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και
– ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση να έχει γίνει έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, επέκταση της σύμβασης τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
Στο πρόγραμμα δεν εντάσσονται για επιχορήγηση οι πρακτικά ασκούμενοι π.χ. των Α.Τ.Ε.Ι. και των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, καθώς και όσοι φοιτητές κάνουν την πρακτική τους άσκηση προερχόμενοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από τρίτες χώρες εφόσον υπάρχει σχετική συμφωνία.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ανακοινώθηκαν τα απαγορευτικά μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στην Αργολίδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και την οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Το ΦΟΥΓΑΡΟ, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Δίκτυο των Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022. Κάθε Πέμπτη,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τάσος Χρόνης: «Η αργυρή χρονιά για τον Αγροτουρισμό Επιδαύρου ξεκίνησε με το καλύτερο τρόπο!»

Από το γραφείο του Δημάρχου Επιδαύρου, Τάσου Χρόνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με τα εγκαίνια της 25ης Έκθεσης Αγροτουρισμού: Την Κυριακή 3/7/2022 έγιναν τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” υποδέχεται την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν.Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ενορίας Κιβερίου, που υποδέχεται την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, προστάτη των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τα αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης του Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) Ναυπλίου, αποφάσισε φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση στις 30 Νοεμβρίου, των 200ων χρόνων από την απελευθέρωση της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »