1ο Λύκειο Ναυπλίου: Μια σταγόνα γνώσης, μια πράξη ζωής – Η Γ’ Λυκείου ενημερώθηκε για την Εθελοντική Αιμοδοσία

Σε μια δράση με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026.

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από την Ο.Μ.Ε. Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, με ομιλητές τον Διευθυντή Αιμοδοσίας κ. Αθανάσιο Πανουτσόπουλο και την Επισκέπτρια Υγείας κα Ευαγγελία Μπότσαρη, οι οποίοι προσέγγισαν το θέμα όχι μόνο επιστημονικά, αλλά και ανθρώπινα.

Με λόγο άμεσο και διαδραστικό, απάντησαν σε ερωτήματα, αποδόμησαν μύθους γύρω από την αιμοδοσία και ανέδειξαν την αξία της τακτικής προσφοράς αίματος ως στάση ζωής. Οι τελειόφοιτοι μαθητές, λίγους μήνες πριν την ενηλικίωσή τους, κλήθηκαν να δουν την αιμοδοσία όχι ως υποχρέωση, αλλά ως συνειδητή πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης.

Η δράση ανέδειξε τον ρόλο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ναυπλίου στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών και ενίσχυσε τη διασύνδεση σχολείου και δομών υγείας του νομού μας.

Το μήνυμα της ημέρας ήταν ξεκάθαρο: Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια ιατρική πράξη — είναι κοινωνική συμμετοχή, είναι προσφορά χωρίς αντάλλαγμα, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η νέα γενιά μπορεί να κρατήσει ζωντανό το πιο πολύτιμο αγαθό: τη ζωή.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Αθανάσιο Πανουτσόπουλο, Διευθυντή Αιμοδοσίας της Ο.Μ.Ε. Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, και στην κα Ευαγγελία Μπότσαρη, Επισκέπτρια Υγείας της ίδιας μονάδας, για την άρτια, επιστημονικά τεκμηριωμένη και ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την κα Γεσθημανή Κασνακτσόγλου, Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την υποστήριξή της στην σημερινή δράση.

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Πολιτική θύελλα για την «ωρολογιακή βόμβα» των 7 στρεμμάτων-Ευθύνες Ορφανού δείχνει ο Φραγκιουδάκης

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο την ασφάλεια των πολιτών έχει μετατραπεί η δημόσια συζήτηση στο Ναύπλιο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »