ΩΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΡΑΝΙΑΣ ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ζούμε σε μια εποχή που η αβεβαιότητα προκαλεί σε όλους μας συναισθήματα ανασφάλειας και σύγχυσης. Η ενεργειακή κρίση που προϋπήρχε μεν αλλά επιτάθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομίας αναγκάζοντας μας να ακολουθήσουμε νέες στρατηγικές αειφορικής διαχείρισης προσανατολισμένες στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων των επόμενων γενεών. Η διαρκής επιθετικότητα της Τουρκίας του Ερντογάν έρχεται να επιτείνει το κλίμα γενικότερης ανασφάλειας.
Το αναπόφευκτο ερώτημα , είναι αυτονόητα, πως μπορούν να συμμετάσχουν οι πολίτες στην διαμόρφωση των στρατηγικών αυτών και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι σε ζητήματα που δείχνουν να μην επηρεάζονται καθόλου από αυτούς.
Κατά την άποψη μου τα θεμέλια για την απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η σωστή ενημέρωση και η συμμετοχή από όλους μας, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί να προσφέρει με το μεγαλύτερο βάρος ευθύνης να αναλογεί στους νέους ανθρώπους . Η μεγαλύτερη ασπίδα στην οποία φέρουμε όλοι μας άνευ ετέρου μερίδιο ευθύνης είναι η γνώση. Η γνώση και κατανόηση του προβλήματος είναι αυτή που θα επιτρέψει σε όλους να συμμετάσχουν στην επίλυση των προβλημάτων που θα ανακύψουν . Οι υπεύθυνες επιλογές στηρίζουν τον κάθε άνθρωπο ατομικά καιείναι χρήσιμες στην κοινωνία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.
Νέοι άνθρωποι με κέφι για δουλειά μπορούν να οδηγήσουν σε επιλογές που ευνοούνται από τη σύγχρονη τεχνολογία. Για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή οδήγησε σε μια ευαισθητοποίηση γύρω από τον περιορισμό της χρήσης του πλαστικού. Αυτό δεν έμεινε μόνο σε μια προσπάθεια με τίτλο «λιγότερο πλαστικό στη ζωή μας». Ομάδες πολιτών σε όλη τη χώρα ενεργοποιήθηκαν στη συλλογή πλαστικών καπακιών, που μετουσιώθηκαν σε αμαξίδια για ανθρώπους με αναπηρία βοηθώντας έτσι την καθημερινή τους ζωή και τη μετακίνησή τους μέσα στις πόλεις. Τέτοια προσπάθεια είδαμε και στην Αργολίδα από μια ομάδα νέων ανθρώπων , που στήριξε με όλες της τις δυνάμεις η τοπική Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και αποτέλεσε μήνυμα αισιοδοξίας και για το αύριο.
Είναι ώρα συνείδησης λοιπόν για όλους μας η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που δίνει η εποχή μας ώστε να συμβάλουμε όλοι σε μια καλύτερη ζωή, σε μια καλύτερη κοινωνία. Καιρός να γίνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

ΚΡΑΝΙΑΣ ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Πολιτική θύελλα για την «ωρολογιακή βόμβα» των 7 στρεμμάτων-Ευθύνες Ορφανού δείχνει ο Φραγκιουδάκης

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο την ασφάλεια των πολιτών έχει μετατραπεί η δημόσια συζήτηση στο Ναύπλιο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »