Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις ζημιές οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων σταφυλιών

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη άμεσης εκτίμησης των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων σταφυλιών στην ορεινή Αργολίδα από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη άμεσης εκτίμησης των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί των ποικιλιών οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων σταφυλιών στην ορεινή Αργολίδα από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις υπήρξαν καταστροφικές για τους παραγωγούς οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών σε περιοχές της ορεινής Αργολίδας όπως η Σκοτεινή – Εξοχή, η Αλέα, το Πλατάνι – Άγιος Νικόλαος και το Γυμνό.

Καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες και οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα όπως το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω των εφοδίων που ειδικά φέτος τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τόσο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο όσο και την οικονομική τους επιβίωση, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να γίνουν χωρίς καθυστερήσεις από τον ΕΛΓΑ οι σχετικές εκτιμήσεις και η σχετική αναγγελία για τις δηλώσεις να περιλαμβάνει όλες τις ποικιλίες σταφυλιού που υπέστησαν ζημιά.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες ενέργειες θα διασφαλιστεί η χωρίς καθυστερήσεις εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων σταφυλιών στην ορεινή Αργολίδα από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις ώστε να καταβληθούν εγκαίρως οι προσήκουσες αποζημιώσεις».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός»: Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Βαμβακά με τίτλο «Το αλωνάκι»

Ο Σύλλογος Αργείων ο Δαναός σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του κυρίου Βασίλη Βαμβακά με τίτλο Το αλωνάκι, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στο Μέγαρο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητά επανεξέταση των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νικόλαο Παπαθανάση, με θέμα «Επανεξέταση προσθήκης των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση “Παράγουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ για ασφαλέστερους δρόμους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε μια ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »