Τι έδειξαν οι αναλύσεις στο δίκτυο ομβρίων της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου-Τα μέτρα που παίρνει η ΔΕΥΑΝ

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., κου Σωκράτη Δωρή, σχετικά με το ζήτημα της ρύπανσης του Λιμένος στη θέση έναντι του Παλαιού Τελωνείου, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, και έπειτα από εντολή του ιδίου, το πιστοποιημένο εργαστήριο «EUROFINS – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ» προέβη σε μια σειρά δειγματοληψιών σε διάφορα σημεία του Δικτύου Ομβρίων στην Παλαιά Πόλη.

Μετά τις αναλύσεις συγκεκριμένων αντιπροσωπευτικών Μικροβιολογικών και Χημικών Παραμέτρων που ελέγχθηκαν και την αντίστοιχη αξιολόγησή τους, προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

• Σε ορισμένα σημεία που γειτνιάζουν με τη θάλασσα, και κυρίως γύρω από την Πλατεία Φιλελλήνων, παρουσιάζεται πολύ μικρό έως μηδενικό ρυπαντικό φορτίο, τόσο εντός των φρεατίων όσο και στο θαλάσσιο μέτωπο.

• Στα υπόλοιπα σημεία που ελέγχθηκαν, παρουσιάζεται υψηλό φορτίο που ομοιάζει ή και υπερβαίνει εκείνο των αστικών λυμάτων, ακόμα και βοθρολυμάτων, και το οποίο εντοπίζεται σε όλο το πεδίο της Παλαιάς Πόλης, από την Πλατεία Φιλελλήνων έως την Πλατεία Συντάγματος και την οδό Σταϊκοπούλου.

Εξυπακούεται ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα συνεχίσει μια σειρά διαδικασιών (διακοπή τυχόν παρανόμων συνδέσεων – επέκταση τμημάτων του δικτύου αποχέτευσης), με στόχο την οριστική εξάλειψη του φαινομένου, δηλαδή της ρύπανσης του λιμένα Ναυπλίου.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. οφείλει εξάλλου να υπηρετεί έναν από τους βασικούς θεσμικούς της ρόλους, αυτόν της προστασίας του υδάτινου περιβάλλοντος, που εμμέσως προάγει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Πολιτική θύελλα για την «ωρολογιακή βόμβα» των 7 στρεμμάτων-Ευθύνες Ορφανού δείχνει ο Φραγκιουδάκης

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο την ασφάλεια των πολιτών έχει μετατραπεί η δημόσια συζήτηση στο Ναύπλιο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »