Σειρά επαφών για θέματα του Περιφερειακού Τύπου είχαν εκπρόσωποι της Ε.Ι.Ε.Τ.

Σειρά επαφών είχαν εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, για θέματα που απασχολούν τον εβδομαδιαίο Περιφερειακό Τύπο.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Μουντάκης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Τριανταφύλλου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Σουρλόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Γιώργος Αργυρίου, πραγματοποίησαν τις παρακάτω συναντήσεις:

1. Με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης – Επικοινωνίας κ. Δημήτρη Γαλαμάτη, με τον οποίο συζήτησαν:
*Το πρόγραμμα ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης, για το οποίο θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών η κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών και η προθεσμία θα λήξει στις 31-8-2023. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γαλαμάτης το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο για τις εφημερίδες που έχουν εγγραφεί στο Υπομητρώο Περιφερειακού Τύπου.
*Τη χορήγηση Voucher για τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων Περιφερειακού Τύπου, μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας, που θα ξεκινήσει άμεσα και θα αφορά συγκεκριμένες επιλέξιμες δαπάνες για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων Περιφερειακού Τύπου.
*Την παρερμηνεία του άρθρου 26 του Ν. 5005/2022, σύμφωνα με το οποίο οι φορείς υποχρεούται να εξοφλούν εντός μήνα τις δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα (διακηρύξεις, προκηρύξεις κ.α.), ωστόσο οφείλουν να το πράττουν με την ισχύουσα τιμή πόντου για αναδόχους (0,5 ευρώ/ εκατοστό). Ο κ. Γαλαμάτης ανέφερε ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει άμεσα αφού ο Νόμος είναι σαφής και δεν αφορά την τιμή εκατοστού αλλά μόνο τον χρόνο εξόφλησης.

2. Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τον οποίο ενημέρωσαν τόσο για την χορήγηση Voucher για τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων Περιφερειακού Τύπου (που όπως αναφέραμε παραπάνω βρίσκεται σε καλό δρόμο), όσο και για την ψηφιοποίηση των εφημερίδων μας, επικαιροποιώντας μια παλαιότερη πρόταση της Ε.Ι.Ε.Τ. προς τον τότε υφυπουργό κ. Γεωργαντά.

3. Με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και υπεύθυνο για θέματα Τύπου κ. Ιωάννη Μπρατάκο, στον οποίο οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. έθεσαν τα προβλήματα που αφορούν τον εβδομαδιαίο Περιφερειακό Τύπο, ανοίγοντας παράλληλα έναν δίαυλο επικοινωνίας για την δρομολόγηση και επίλυση τους.

4. Με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ. της ΕΙΕΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σάλος στο Ναύπλιο: Καρκινογόνος αμίαντος σε ανεμογεννήτριες προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας

Έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, μετά την αποκάλυψη ότι εξοπλισμός ανεμογεννητριών που είναι αποθηκευμένος προσωρινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και 10 θάνατοι»

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό συγκριτικά με προηγούμενα, καθώς έχουμε έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου. Και σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »