prooptiki@msn.com

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις κάλπες σήμερα τα μέλη για να επιλέξουν το όνομα του κόμματος

Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες στα 600 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας για τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, τα οποία σήμερα επιλέγουν το νέο όνομα του κόμματος και εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο και τις ηγεσίες των οργανώσεων πανελλαδικά.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι αναμφίβολα η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού μελών (οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 100 χιλιάδες), η επιβεβαίωση κατά συνέπεια της δυναμικής που αναπτύσσει το κόμμα και της στήριξης στη νέα ηγεσία για την επιτυχία του εγχειρήματος για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, καθώς και η «καθαρή εντολή» για την επαναφορά του ήλιου στη «μαρκίζα». Οι επιλογές στο ψηφοδέλτιο για το όνομα είναι δύο: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η σχετική απόφαση για μόνο δύο επιλογές ελήφθη διότι θεωρήθηκε ότι μία τρίτη επιλογή (όπως η πρόταση για ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ), είτε θα προκαλούσε …τριχοτόμηση, είτε θα οδηγούσε σε δεύτερο γύρο εάν η επικρατούσα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος δεν λάμβανε το 50+1 των ψήφων.

Οι κάλπες που είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 7 σήμερα το πρωί στα 600 και πλέον εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν επί της ουσίας όχι μόνο τα περίπου 180 χιλιάδες μέλη αλλά και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ. Και αυτό γιατί φίλοι του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκέμβρη για την ανάδειξη ηγεσίας (μέλη και φίλοι έφτασαν τότε τις 270 χιλιάδες), μπορούν σήμερα να προσέλθουν στις κάλπες, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και να ψηφίσουν στη συνέχεια για το όνομα του κόμματος και την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων. Όλα τα προγνωστικά λένε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων θα επιλέξει το όνομα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ με σύμβολο τον ήλιο- όπως φάνηκε και σε έρευνες που προηγήθηκαν.

Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εξέτασε αναλυτικά όλες τις παραμέτρους και πριν να λάβει την τελική απόφαση για τις δύο επιλογές σχετικά με το όνομα συνομίλησε με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μανώλη Όθωνα (στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά) και άλλα στελέχη. Ο κ. Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 11 το πρωί στον πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας και αμέσως μετά, με δήλωσή του, θα αναφερθεί στο «στοίχημα» της σημερινής εκλογικής διαδικασίας αλλά και των επόμενων «σταθμών» του κόμματος, με πρώτο αυτό του Συνεδρίου στις 20-22 Μάη.

Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επιμορφωτικά σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας και Υγιεινής Τροφίμων από τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου, ενημερώνει ότι συλλέγει αιτήσεις για τη πραγματοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικών Ασφαλείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έλεγχοι σε 1.070 άτομα, εκ των οποίων 874 ήταν ημεδαποί και 196 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -738-οχήματα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 19.3.2024 έως και χθες (22.3.2024), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Και επίσημα υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης

Ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός και καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις επικείμενες Ευρωεκλογές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δωρεά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», αποδεχόμενη τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), εμπλούτισε τη συλλογή της κατά 309 τεκμήρια,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »