Από το Ναύπλιο στο Λουτράκι: Το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου επεκτείνει την πολιτιστική του παρουσία

Την Κυριακή 28 Ιουνίου, το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου άνοιξε τις πόρτες του νέου εκθεσιακού του χώρου στο Λουτράκι σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας παρουσίας του Ιδρύματος στην Κορινθία και ενός ακόμη σημείου συνάντησης της τέχνης, του πολιτισμού και της δημιουργίας.
Η πρώτη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον τερματισμό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο Λουτράκι και την απονομή των επάθλων στους νικητές.
Η πρόεδρος του Ιδρύματος καλωσόρισε όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους και έκανε αναφορά στις ειδικές διαδρομές του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου, της Μίνας Βαλυράκη και του Ράλλυ.
Μιλώντας για τον Παρθενώνα αναφέρθηκε και σε μία άλλη ειδική διαδρομή, εκείνης για την μεταφορά των πεντελικών μαρμάρων στον Ιερό λόφο της Ακρόπολης: την «Οδό της Λιθαγωγίας»
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η συγκινητική αφιέρωση της Μίνας στην αγαπημένη μας Λένα καθώς και η απονομή του επετειακού τροπαίου -έργο της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, εμπνευσμένο από τον Παρθενώνα- στην κυρία Γεωργία Κρητικού-Σαμαρά.
Το ΙΒΠ ενώνεται με ισχυρούς δεσμούς και όπως επισήμανε η κ Βαλυράκη θα είναι για πάντα.
Είχαμε όμως τη χαρά να υποδεχθούμε και αγαπημένους φίλους και συνεργάτες από το Ναύπλιον, την τοπική κοινωνία του Λουτρακίου και της Κορίνθου, αλλά και από την Αθήνα, τη Μεσσηνία, το Ξυλόκαστρο και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας, που ταξίδεψαν για να μοιραστούν μαζί μας αυτή τη σημαντική στιγμή.
Μας συγκίνησαν ιδιαίτερα τα λόγια της κυρίας Βαλυράκη καθώς και της κυρίας Κωνσταντοπούλου για το έργο του Ιδρύματος, που δείχνουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στην ιστορία και στην προσφορά του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου.
Ευχαριστούμε πάντα και τους στενούς μας συνεργάτες, που με την αφοσίωσή τους απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου έχει όραμα και προχωρά σταθερά μπροστά.
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μανδύλα για την αγάπη ,τη στήριξη και την ευγενική παραχώρηση του εικαστικού έργου της με θέμα το νέο μοντέλο της Skoda που φιλοτέχνησε η Μίνα Βαλυράκη. Ευχαριστούμε επίσης τον κ Νικόλα Γιατρομανωλάκη, μέλος του Δ.Σ. του ΙΒΠ, τον κ. Μητραβέλα για την ευγενική χορηγία των εκλεκτών κρασιών που συνόδευσαν τη βραδιά, τον κ Νίκο Βασιλείου και την εταιρία Bright,τον κ. Γιάννη Παναγιωτόπουλο και τον κ. Κώστα Βακουφτσή για την πολύτιμη συμβολή και τη διαρκή υποστήριξή τους στην επιτυχή διοργάνωση.
Στο Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου συνεχίζουμε με συνέπεια να υπηρετούμε την αποστολή μας για την ανάδειξη και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες εξωστρέφειας, συνεργασίας και πολιτιστικής δημιουργίας.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που ήσασταν μαζί μας. Η παρουσία σας έδωσε ιδιαίτερο νόημα σε αυτή τη νέα αρχή και μας γεμίζει αισιοδοξία για όλα όσα ακολουθούν.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »