Παρουσίαση βιβλίων Σπ. Κατσίγιαννη και Παν. Τούμπα-Στο Γηροκομείο Ναυπλίου τα έσοδα των πωλήσεων

Ζούμε σε μια εποχή έντονων ανακατατάξεων και διεργασιών, με αμφισβήτηση των μηχανισμών που διέπουν την κοινωνία και τον άνθρωπο εν γένει. Οι αξίες εκμηδενίζονται, οι παραδόσεις συνεχώς δοκιμάζονται και ανατρέπονται πεποιθήσεις και ήθη που είχαν χρόνια εδραιωθεί.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον, αναδύονται κάποιες προσπάθειες ατόμων με καλή πρόθεση παροχής βοήθειας προς το συνάνθρωπο, με αλτρουισμό και αίσθημα αλληλεγγύης, να μας θυμίσουν πως η ανθρωπιά υπάρχει και αξίζει να παλέψουμε γι’ αυτή.

Ο «ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΡΑΔΟΥ» στο Ναύπλιο αποτελεί ένα Κοινωφελές Ίδρυμα με μέριμνα την ποιότητα ζωής, την υγεία και την κάλυψη των βασικών, κοινωνικών και βιοποριστικών αναγκών των υπερήλικων Δημοτών μας. Στόχος αποτελεί η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής τους κατάστασης μέσα σε ένα κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ και ο ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου – ποιητικών συλλογών των συμπολιτών μας Σπύρου Κατσίγιαννη και Παναγιώτη Τούμπα.

Σε αυτό το δύσκολο έργο και σε μια προσπάθεια αναδιαμόρφωσης και επαναπροσδιορισμού της καθημερινότητας των ηλικιωμένων, στάθηκαν αρωγοί οι κύριοι Σπύρος Κατσίγιαννης και Παναγιώτης Τούμπας, οι οποίοι προσφέρουν τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου τους στο Ίδρυμα. Συγκεκριμένα, τα έσοδα που θα εισπραχθούν θα διατεθούν άμεσα στην κάλυψη των υλικών φθορών και αναγκών του Γηροκομείου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουλίου και ώρα 20.30΄ στην αποβάθρα του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, μπροστά στο βαγόνι του τρένου.

Πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο βιβλίο, με ενδιαφέρουσα προσέγγιση και εξαιρετικό περιεχόμενο στην κάθε πτυχή του.

Η ευαισθησία τους σε συνδυασμό με την ισχύ του ανθρωπίνου πνεύματος καθιστούν το έργο τους ανιδιοτελές και προσβλέπουν στην αγάπη προς το συνάνθρωπο και την υπεράσπιση των συμφερόντων των ηλικιωμένων.

Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας καθώς καθίστανται αρωγοί στο έργο μας και αποτελούν παράδειγμα ξεχασμένων αξιών που μπορούμε όλοι να τις επανακτήσουμε για το καλό των ατόμων ξεχωριστά και κατά συνέπεια για όλη την κοινωνία.

Ενημερώνουμε πως τα βιβλία μπορείτε να τα προμηθευτείτε απ τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ και το ίδρυμα Μαρίας Κ Ράδου Γηροκομείο Ναυπλίου Αμυμώνης 22.

Ο πρόεδρος
Χρήστος Ζέρβας
Αντιδήμαρχος

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ για ασφαλέστερους δρόμους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε μια ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει 40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες DiscoverEU σε νέους και νέες

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει την περίοδο υποβολής αιτήσεων για έναν νέο γύρο DiscoverEU, ο οποίος προσφέρει σε χιλιάδες νέους και νέες ηλικίας 18 ετών την ευκαιρία να εξερευνήσουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητά επανεξέταση των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νικόλαο Παπαθανάση, με θέμα «Επανεξέταση προσθήκης των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση “Παράγουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φαντασμαγορικές οι Εκδηλώσεις για το “Κάψιμο του Ιούδα” σε Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Με εξαιρετική επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκαν τα πασχαλινά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας, με επίκεντρο τα δύο εντυπωσιακά έθιμα με το Κάψιμο του Ιούδα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »