Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους στηρίζει τις κινητοποιήσεις για το νερό

Επιστολή στήριξης από τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Άργους

O Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διοργανωτές της κινητοποίησης για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Το νερό είναι απαραίτητο αγαθό για την επιβίωση όλων των έμβιων όντων, γι’ αυτόν τον λόγο η πολιτεία πρέπει να έχει ως πρωταρχικό σκοπό την αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων, για την επίτευξη της βιώσιμης διαχείρισης και την παροχή ποιοτικού και οικονομικού πόσιμου νερού για τον άνθρωπο, καθώς και κατάλληλο και ικανό σε ποσότητα νερό για την αγροτική παραγωγή που δεινοπαθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής μετά από μακρές περιόδους ανομβρίας.

Ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα είναι μια στρατηγική καθώς μαθαίνουμε από τους ειδικούς, για την αύξηση της διαθεσιμότητας του νερού, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με κατασκευή έργων υποδομής, όπως η δημιουργία φραγμάτων, η διοχέτευση νερού πηγών στον υδροφόρο ορίζοντα, συλλογή και αποθήκευση ομβρίων υδάτων κλπ.

Στις μέρες μας, που το νερό γίνεται όλο και πιο πολύτιμο μιας και λιγοστεύει όλο και περισσότερο, είναι αυτονόητο και είναι χρέος μας να συνταχθούμε με όσους παλεύουν για την κοινωνική και οικονομική ευημερία της περιοχής μας, για εμάς και για τις επόμενες γενιές.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

εκ του ΔΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Πολιτική θύελλα για την «ωρολογιακή βόμβα» των 7 στρεμμάτων-Ευθύνες Ορφανού δείχνει ο Φραγκιουδάκης

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο την ασφάλεια των πολιτών έχει μετατραπεί η δημόσια συζήτηση στο Ναύπλιο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »