Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την πολιτιστική του κληρονομιά με τη Γιορτή της Παναγίας της Αρβανίτισσας

Με θρησκευτική κατάνυξη, παραδοσιακούς ήχους και έντονο άρωμα πολιτισμού, ο Δήμος Επιδαύρου διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη γιορτή της Παναγίας της Αρβανίτισσας.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση αποτελεί ένα ζωντανό αντάμωμα τιμής στην πίστη, την παράδοση και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, προσφέροντας σε κατοίκους και επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γεμάτη μνήμη και ταυτότητα.

Στην πρόσκληση από το γραφείο του Δημάρχου Επιδαύρου, Τάσου Χρόνη αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δήμος Επιδαύρου σας προσκαλεί στην γιορτή της Παναγίας Αρβανίτισσας, μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην πίστη, την παράδοση και στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Με σεβασμό στα έθιμα και τις αξίες μας, τιμούμε την Παναγία και ανταμώνουμε σε μια γιορτή που ενώνει κατοίκους και επισκέπτες, κρατώντας ζωντανές τις ρίζες μας.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί!»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους-Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αποκτά τις πολιτιστικές υποδομές που της αξίζουν»

Το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την επιστροφή ενός από τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα κοινωνική παρέμβαση 4,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη παιδιών, οικογενειών και ατόμων με αναπηρία

Έχοντας στόχο τη στήριξη των οικογενειών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής πρόσκλησης συνολικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ας μιλήσουμε για νερό ύδρευσης, πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις στο Ναύπλιο-Του Τόλη Κοΐνη

Πολλοί φίλοι με κατηγορούν ότι έχω επικεντρώσει το ενδιαφέρον μου στην υπό κατασκευή Μαρίνα Ναυπλίου, την τύχη της Καραθώνας και της ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: Με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» (σε παράφραση της γνωστής φράσης του Νικηφόρου Βρεττάκου), ερχόμαστε φέτος κοντά στο βιβλίο σε όλες του τις μορφές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »